Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kósa beperelné az új kormányt

2002.06.08. 17:35
Beperelné az új kormányt Kósa Lajos debreceni polgármester, amennyiben az nem teljesíti az előző kabinet kötelezettségvállalásait. Kósa szerint a Medgyessy-kormány jogszerű megállapodásokat rúgott fel a debreceni rendezvényközponthoz nyújtott hatszázmilliós támogatás visszavonásával.
Beperelné az új kormányt Kósa Lajos, Debrecen Fideszes polgármestere, amennyiben az nem teljesíti szerződésben vállalt kötelezettségeit. Kósa a "politikai düh, a bosszúállás megnyilvánulásaként" értékelte, hogy a Medgyessy-kormány pénteken visszavonta a debreceni rendezvényközpont beruházásához és a repülőtér egy részének a város tulajdonába adásáról szóló kötelezettségvállalását.

Újraindul

Kósa szombaton bejelentette: újraindul a polgármesteri székért az őszi önkormányzati választásokon, és ebben a polgári erők is támogatják. A jövőbeni feladatok között jelölte meg a rendezvényközpont befejezését és a repülőtér továbbfejlesztését is. Véleménye szerint a beruházásokhoz megvan a szükséges fedezet.

Jelzőberendezésre kellett a hatszázmillió

Értetlenségének adott hangot azonban amiatt, hogy a Medgyessy-kabinet visszavonta az előző kormányzat a repülőtér egy részének városi tulajdonba adásáról szóló döntését. Még súlyosabb döntésnek tartja a városi rendezvényközponttal kapcsolatos kormányzati döntést.

Az ország jelenleg legkorszerűbb, 6 700 nézőt befogadó csarnoka épül Debrecenben 4,1 milliárd forintos költséggel - mondta Kósa. A polgármester elmondta: a hatósági szigorítások és a nemzetközi szövetség által előírt jelzőberendezés miatt volt szükség a plusz 600 millió forintos kormányzati összegre, amelyet pénteken visszavont a Medgyessy-kormány.

Jogszerű megállapodások

Mind a repülőtér, mind a rendezvénycsarnok ügyében aláírt szerződéseik vannak - hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Kósa, hozzátéve, hogy bár korábban Medgyessy Péter hangsúlyozta, hogy az előző kormány által kötött jogszerű megállapodásokat az új kormány folytatja, most nem ez történik. Debrecen ezért ha kell beperli a kormányt jogainak érvényesítése érdekében - mondta a polgármester.