Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Kósa beperelné az új kormányt

2002.06.08. 17:35
Beperelné az új kormányt Kósa Lajos debreceni polgármester, amennyiben az nem teljesíti az előző kabinet kötelezettségvállalásait. Kósa szerint a Medgyessy-kormány jogszerű megállapodásokat rúgott fel a debreceni rendezvényközponthoz nyújtott hatszázmilliós támogatás visszavonásával.
Beperelné az új kormányt Kósa Lajos, Debrecen Fideszes polgármestere, amennyiben az nem teljesíti szerződésben vállalt kötelezettségeit. Kósa a "politikai düh, a bosszúállás megnyilvánulásaként" értékelte, hogy a Medgyessy-kormány pénteken visszavonta a debreceni rendezvényközpont beruházásához és a repülőtér egy részének a város tulajdonába adásáról szóló kötelezettségvállalását.

Újraindul

Kósa szombaton bejelentette: újraindul a polgármesteri székért az őszi önkormányzati választásokon, és ebben a polgári erők is támogatják. A jövőbeni feladatok között jelölte meg a rendezvényközpont befejezését és a repülőtér továbbfejlesztését is. Véleménye szerint a beruházásokhoz megvan a szükséges fedezet.

Jelzőberendezésre kellett a hatszázmillió

Értetlenségének adott hangot azonban amiatt, hogy a Medgyessy-kabinet visszavonta az előző kormányzat a repülőtér egy részének városi tulajdonba adásáról szóló döntését. Még súlyosabb döntésnek tartja a városi rendezvényközponttal kapcsolatos kormányzati döntést.

Az ország jelenleg legkorszerűbb, 6 700 nézőt befogadó csarnoka épül Debrecenben 4,1 milliárd forintos költséggel - mondta Kósa. A polgármester elmondta: a hatósági szigorítások és a nemzetközi szövetség által előírt jelzőberendezés miatt volt szükség a plusz 600 millió forintos kormányzati összegre, amelyet pénteken visszavont a Medgyessy-kormány.

Jogszerű megállapodások

Mind a repülőtér, mind a rendezvénycsarnok ügyében aláírt szerződéseik vannak - hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Kósa, hozzátéve, hogy bár korábban Medgyessy Péter hangsúlyozta, hogy az előző kormány által kötött jogszerű megállapodásokat az új kormány folytatja, most nem ez történik. Debrecen ezért ha kell beperli a kormányt jogainak érvényesítése érdekében - mondta a polgármester.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!