Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újra tiltakoznak a Kossuth-leszármazottak

2002.09.19. 12:11
A magát Kossuth Lajos leszármazottjának tartó Kossuth Eszter tiltakozik, mert szerinte baloldali pártok kampánycélokra használják, és ezzel lejáratják az államférfi nevét. A nagy elődöt ugyancsak rokonának valló MIÉP-es állatorvos ezúttal nem csatlakozik a tiltakozókhoz, mert nem ismeri a kormánykoalíció pártjainak szándékát.
Az SZDSZ tavaly szeptemberben hirdette meg a Kossuth évet, ami ellen akkor a család nevében több, magát oldalági rokonnak tartó személy tiltakozott. Az akkori "mozgalom" vezetője újra hallatja hangját. Kossuth Eszter szerint most a kormánykoalíció pártjai készülnek megcsúfolni az egyik legjelentősebb magyar államférfi nevét.

Népünnepély

Kossuth Eszter a Kossuth család tagjai nevében a Magyar Nemzetnek nyilatkozva tiltakozott az ellen, hogy kampánycéljaik érdekében akarják kisajátítani az államférfi születésének 200. évfordulóját.

A Népünnepély névre keresztelt rendezvényt szeptember 21-én a Kossuth téren rendezi meg az MSZP és az SZDSZ. A hirdetés szerint lesz vásár, térzene, zenés őrségváltás, lovasbemutató, táncjáték, fényjáték. A délutáni órákban rendezik meg azt az emlékműsort, amelynek címéül egy Kossuth idézetet választottak: "Mosolygó jövőt mindannyiunk számára".

Veszély

Kossuth Esztert szerint a kormány tervei és céljai Kossuth Lajos szellemiségével ellentétesek, és fennáll a veszély, hogy a "szabad demokratákra jellemző ideológiai zavarosság vegyülve az MSZP-nél szokásos sörös-virslis, majálist idéző hangulattal" Kossuth emlékének lejáratásához vezet.

A MIÉP-színekben politizáló, magát az államférfi leszármazottjának tartó kistelepülési alpolgármester-állatorvos, dr. Kossuth Lajos az Indexnek azt mondta, hogy a tavalyi tiltakozókkal egyetértett, azonban most nem foglal állást, mert nem tudja, "mire megy ki a játék", és különben is fontosabb dolgokkal van elfoglalva.