Sára, Márió
-5 °C
2 °C

Újra tiltakoznak a Kossuth-leszármazottak

2002.09.19. 12:11
A magát Kossuth Lajos leszármazottjának tartó Kossuth Eszter tiltakozik, mert szerinte baloldali pártok kampánycélokra használják, és ezzel lejáratják az államférfi nevét. A nagy elődöt ugyancsak rokonának valló MIÉP-es állatorvos ezúttal nem csatlakozik a tiltakozókhoz, mert nem ismeri a kormánykoalíció pártjainak szándékát.
Az SZDSZ tavaly szeptemberben hirdette meg a Kossuth évet, ami ellen akkor a család nevében több, magát oldalági rokonnak tartó személy tiltakozott. Az akkori "mozgalom" vezetője újra hallatja hangját. Kossuth Eszter szerint most a kormánykoalíció pártjai készülnek megcsúfolni az egyik legjelentősebb magyar államférfi nevét.

Népünnepély

Kossuth Eszter a Kossuth család tagjai nevében a Magyar Nemzetnek nyilatkozva tiltakozott az ellen, hogy kampánycéljaik érdekében akarják kisajátítani az államférfi születésének 200. évfordulóját.

A Népünnepély névre keresztelt rendezvényt szeptember 21-én a Kossuth téren rendezi meg az MSZP és az SZDSZ. A hirdetés szerint lesz vásár, térzene, zenés őrségváltás, lovasbemutató, táncjáték, fényjáték. A délutáni órákban rendezik meg azt az emlékműsort, amelynek címéül egy Kossuth idézetet választottak: "Mosolygó jövőt mindannyiunk számára".

Veszély

Kossuth Esztert szerint a kormány tervei és céljai Kossuth Lajos szellemiségével ellentétesek, és fennáll a veszély, hogy a "szabad demokratákra jellemző ideológiai zavarosság vegyülve az MSZP-nél szokásos sörös-virslis, majálist idéző hangulattal" Kossuth emlékének lejáratásához vezet.

A MIÉP-színekben politizáló, magát az államférfi leszármazottjának tartó kistelepülési alpolgármester-állatorvos, dr. Kossuth Lajos az Indexnek azt mondta, hogy a tavalyi tiltakozókkal egyetértett, azonban most nem foglal állást, mert nem tudja, "mire megy ki a játék", és különben is fontosabb dolgokkal van elfoglalva.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!