Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Ismét lesznek heti rádióinterjúk a miniszterelnökkel

2004.11.03. 18:57
A miniszterelnök eddigi álláspontját megváltoztatva mégis eleget tesz a Magyar Rádió Kossuth adója felkérésének, és keddenként interjút ad a rádiónak. A napokban Gyurcsány kampánykörútra indul öt nagyvárosba.
Ezentúl havonta, vagy kéthavonta a Magyar Rádió esti krónikájának, havonta három alkalommal keddenként pedig a reggeli krónika vendége lesz Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, jelentette be Batiz András kormányszóvivő. Az interjúkat hétfőn este veszik fel, majd másnap reggel felvételről kerülnek adásba.

Kommunikációs kampány

A múlt hónap végén Orbán Viktorhoz hasonlóan Gyurcsány Ferencnek is rendszeres miniszterelnöki interjúlehetőséget ajánlott fel a Magyar Rádió alelnöke. Akkor Hollós János egy folyosói beszélgetésen hozta szóba a nyilatkozati lehetőséget a Reggeli Krónikánál vendégeskedő kormányfőnek. Gyurcsány a Népszabadság szerint a felajánlásra azt válaszolta: elvileg nincs kifogása ellene, de nem látja értelmét, hogy szerdánként a rádióban mikrofonállványok kérdezzék.

Kedden fogadta el a meghívást

Hollós - aki a szokásos szerdai interjúk többségében Orbán Viktor beszélgetőtársa volt - erre azt mondta: a volt kormányfővel készített interjúk hallgatottsága magas volt. Gyurcsány végül úgy reagált: akkor szívesen ad interjút, ha van mondanivalója, és olyanok készítik a beszélgetést, akik valódi kérdéseket tesznek fel.

Ma már Gyurcsány nem szabja feltételként, hogy ki kérdezze, Kondor Katalin az Indexnek szerdán még nem tudta megmondani, hogy ki készíti majd az interjúkat, és azt sem, hogy Gyurcsánynál vagy a rádióban készítik-e majd a felvételeket.

Nyakába veszi az országot

Az MSZP is kampányt indít
Az Index információi szerint a kormányfő "országjárásával" párhuzamosan az MSZP is kampányba kezd a december 5-i népszavazás miatt. Vadai Ágnes elnökségi tag az Indexnek elmondta, hogy céljuk minél több embert rávenni arra, hogy december 5-én nemmel szavazzanak a kórházprivatizációról és a kettős állampolgárságról. Nyakó István szóvivő azt mondta, hogy a tájékoztás minden eszközét igénybe fogják venni.
A kormányszóvivő arról is beszámolt, hogy novemberben "országjáró" körútra indul Gyurcsány. A miniszterelnök öt nagyvárosban, Pécsett, Szombathelyen, Szolnokon, Miskolcon és Nyíregyházán nagygyűlésen ismerteti programját, de "korábbi meghívásoknak eleget téve" más településeket is felkeres - mondta Batiz. Az oszágjárás 23 millió forintba kerül, ez helyszínenként 4,5 millió forintot jelent - számolt be Batiz András.