Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bónuszmilliárdok a Kossuth téri mélygarázsra

2008.09.19. 11:48
Eredetileg mintegy 3,5 milliárd forintból újult volna meg a Kossuth tér, ebbe a summába a mélygarázs is belefért volna. Ám a Magyar Nemzet szerint magára a mélygarázsra 6 milliárdot költenek közbeszerzés nélkül, és egy támogatott kivitelező is feltűnt a színen.

A Kossuth téri mélygarázs építője hatmilliárd forintot használhat fel közbeszerzés nélkül, miután Tisztelt Ház szakbizottsága nemzetbiztonsági okokra hivatkozva felmentést adott a tendereztetés alól, írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint 6 milliárdos summa már önmagában is érthetetlen, hiszen az előzetes tervek alapján a beruházás összköltsége 3, 5 milliárd forint, amelyből 1-2 milliárdot nem is a garázsépítésre, hanem a felszíni közparkra fordítanának az építők.

Az ügy különlegessége, írja a Magyar nemzet, hogy a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén, ahol napirendre került a mélygarázs ügye, megjelent az építkezés lebonyolítására pályázó Parking Szervező, Fejlesztő és Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója is, oldalán Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes kabinetfőnökével.

Simicskó István, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának KDNP-s elnöke a lapnak arról beszélt, hogy több ponton is szokatlan ez a beruházás, hiszen több mint árulkodó, hogy míg az építkezés tervezett összköltsége milliárdokkal ugrik meg (s ráadásul ezt az összeget közbeszerzés nélkül lehet elkölteni), már megjelenik a bizottság előtt az egyik lehetséges beruházó képviselője.