Jolán
2 °C
4 °C

Kovács Attilát jelölik egészségügyi államtitkárnak

2007.05.03. 19:25
Kovács Attilát, a budaörsi rendelőintézet főigazgatóját jelölte az egészségügyi tárca új államtitkárának az SZDSZ ügyvivői testülete. Az új államtitkár - aki tagja a pártnak - legfontosabb feladatának az egészségügyi reform folytatását tartja.

Kovács Attila, a budaörsi rendelőintézet főigazgatója lehet az új egészségügyi államtitkár - döntött csütörtöki ülésén az SZDSZ ügyvivői testülete. A párt közleményben jelentette be a döntést, jelezve, Horváth Ágnes miniszteri kinevezése után a liberálisok olyan új államtitkárt kerestek, aki elődjéhez hasonlóan elkötelezett és tapasztalt az egészségügyi reform ügyében.

Önkormányzati képviselő is volt

Az SZDSZ szerint Kovács Attilát vezetői tapasztalata és elméleti felkészültsége kiválóan alkalmassá teszi új feladatára, a szakember ráadásul a kisebbik kormánypárt által szorgalmazott vegyes biztosítási rendszert is kitűnően ismeri: liberális szakértőként a kezdetektől segítette a tárca és az SZDSZ munkáját.


Kovács Attila (Forrás: Europ-Med)

Kovács Attila négy évig az SZDSZ támogatásával önkormányzati képviselőként dolgozott, 1991-ben a budaörsi Egészségügyi Központ igazgató-főorvosának nevezték ki, majd 2001-től ügyvezető igazgató és főigazgató főorvosi feladatot látott el.

Budaörsön egy cég, az Europ-Med Kft működteti a budaörsi rendelőintézetet. A rendelő egyszerre nyújt alapellátást a lakosságnak, piaci megrendelésre szűrővizsgálatokat végez, de plasztikai sebészetet is működtet.

Folytatná a reformot

Az új államtitkár legfontosabb feladata az egészségügyi reform folytatása, és a vegyes biztosítási rendszerre való áttérés előkészítése lesz - áll az SZDSZ közleményében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?