Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

'Nem lehet kizárni az előrehozott választásokat'

2001.01.19. 15:47
A szocialisták szerint nem lehet kizárni egy előrehozott választást, pláne akkor, ha az országot egy megroggyant koalíció kormányozza- hangzott el Kovács László rendkívüli sajtótájékoztatóján. A pártelnök felvetette Orbán Viktor felelősségét, amiért eltűri, és mentegeti Torgyán Józsefet.
Kovács László
nem zárná ki egy előrehozott választás lehetőségét
Az MSZP számára nincs jelentősége annak, hogy ki az FKgP elnöke, annak viszont igen, hogy ki az agrárminiszter- mondta Kovács László pénteki sajtótájékoztatóján. A pártelnök kifejtette, hogy ez befolyásolja a mezőgazdaságból élő egymillió ember életét, akik Torgyán agrárpolitikája, botrányai és meggyengült tekintélye miatt képviselet nélkül maradtak.

Soha nem lehet kizárni az előrehozott választásokat- reagált Kovács László Jánosi György tévényilatkozatára. Jánosi a Duna Tv-ben kifejtette, hogy az MSZP nem támogatna egy kisebbségi kormányt. A pártelnök nem akart találgatásokba bocsátkozni, de úgy gondolja, hogy ha a helyzet úgy alakul, akkor a szocialisták sikerrel ,,megvívják a küzdelmet".

Bárdossy rehabilitáció- meglepő a miniszterelnök hallgatása

Kovács László szerint nem meglepő a MIÉP kezdeményezése Bárdossy László rehabilitálására, annál inkább az Orbán Viktor hallgatása az ügyben. A kezdeményezés sérti a második világháború és a holokauszt áldozatainak emlékét, és rontja Magyarország nemzetközi megítélését- vélekedett a pártelnök.

A szocialisták elnöksége jövő kedden dönt a választási programkészítő kabinetek, bizottságok létrehozásáról. A Németh Miklós szerepét firtató újságírói kérdésre a pártelnök diplomatikusan reagált: az ügyről folynak a megbeszélések.