Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kovács külügyi programja

2002.02.20. 15:55
A gazdasági érdekek és a kulturális értékek képviseletét nevezte a következő évek legfontosabb magyar külpolitikai feladatának Kovács László. Az MSZP elnöke, aki kedd óta egyben pártja külügyminiszter-jelöltje is, szerdán ismertette programját.
Kovács László szerint az Orbán-kormány kevesebb hibát vétett ugyan külpolitikai téren, mint a belpolitikában, ennek ellenére több feladat is vár a következő időszakban a magyar diplomáciára. A volt külügyminiszter úgy látja, hogy az elmúlt években megbomlott a korábbi egyensúly az integrációs és a szomszédsági politika tekintetében. Ennek helyreállítása Kovács szerint mindenképpen fontos egy, az Európai Unióba felvételét kérő ország számára.

A politikus szerint a magyar kormány uniós elkötelezettségének megkérdőjelezhetetlennek kell lennie. Azt sem nevezte szerencsésnek, hogy vezető kormánypárti politikusok félreérthető nyilatkozatokat tesznek az EU-val kapcsolatban.

Beilleszkedés 2006-ig

Kovács László végül hangsúlyozta, hogy az MSZP 2004-es csatlakozással számol, ezt követően pedig - amennyiben a szocialisták kerülnek kormányra - 2006-ig biztosítják Magyarország sikeres beilleszkedését az Európai Unióba.