Szilárda
0 °C
6 °C

A Nemzet szerint Kovács nőismerőse is VIP-es

2003.07.16. 11:30
A Magyar Nemzet szerint a K&H Equities Rt. botrányában érintett lehet Kovács László külügyminiszter ismertségi körébe tartozó üzletasszony is. A lap MSZP-s körökből származó információkra hivatkozva azt állítja, Endrényi Éva, aki több jogcímen is szerepel Kulcsár Attila VIP-listáján Kovács élettársa. Az MSZP elnöke szerint viszont a nő csupán ismerőse.
Kovács László külügyminiszter élettársa is érintett a brókerbotrányban - írja a Magyar Nemzet. A napilap szocialista körökből származó információkra hivatkozva állítja, hogy a sajtóban Kulcsár Attila kiemelt ügyfelei közé sorolt Endrényi Éva az MSZP elnökének barátnője, többek szerint élettársa. Endrényi Éva magánszemélyként és két cégével is szerepel az úgynevezett VIP-listán, amelyen ott van édesanyja, Karádi Éva neve is. A lapnak nyilatkozva Kovács tagadta, hogy élettársi kapcsolatban állna Endrényivel, mint mondta, a nő "ismerőse".

VIP, VIP, VIP

A lap további kiemelt ügyfelek nevét is megemlíti. A névsorban szerepel a Nemzet szerint többek között jelenleg a Népszava tulajdonosa, Börcsök Dezső, "egykori MSZMP-s országgyűlési képviselő", valamint a lapot korábban tulajdonló ESMA ügyvezető igazgatója, Bleuer István is. A Magyar Nemzet információi szerint Kulcsár VIP-es ügyfélkörébe tartozott a sportminiszter, Gyurcsány Ferenc korábbi cégcsoportja, az Altus is. Az Indexnek nyilatkozva Gyurcsány szombaton annyit ismert el, hogy a korábban tulajdonában álló cégek valóban vásároltak állampapírokat a brókercégtől, ahogy több más brókercégtől is. Cáfolta azonban, hogy kiemelt ügyfél lett volna.