Judit
3 °C
7 °C

Kövér: Orbán kitüntetése tíz millió magyar büszkesége

2002.02.12. 20:07
Horn Gyulát "botos", Medgyessy Pétert "mosolygós" ávósnak, az SZDSZ-t gyalázkodónak, Orbán díszdoktori címét pedig tízmillió magyar büszekeségének nevezte Kövér László a Fidesz debreceni kampánynyitója előtti sajtótájékoztatón.
Kövér László nem lát esélyt arra, hogy eredményre vezetne az a hatpárti egyeztetés, amit Mádl Ferenc köztársasági elnök a kampány eldurvulásának megfékezésére kezdeményezett.

- A köztársasági elnöknek hivatalból feladata és kötelessége, hogy megkísérelje mérsékletre inteni a magukról megfeledkezett politikusokat - jelentette ki a Fidesz ügyvezető alelnöke kedden, Debrecenben tartott sajtótájékoztatóján.

Kövér László szerint "a helyzet képtelenségét mutatja", hogy az a párt kezdeményezte a köztársasági elnöknél e lépést, amelyik "nyíltan negatív kampányt" folytat.

A fideszes politikus megítélése szerint az SZDSZ-nek nincs mondanivalója a polgárokhoz, ezért "ötletesnek vélt gyalázkodással próbálkoznak".

A Kósa-ügyről

Kijelentette: a Kósa-ügy mögött - amikor is Kósa Lajos debreceni polgármestert, a Fidesz alelnökét megvádolta egy napilap - nem más, mint Gyekiczki András, Kuncze Gábor munkatársa, volt minisztériumi kabinetfőnöke áll.

- Azt ajánlom az SZDSZ-es uraknak, hogy óvatosan bánjanak a borotvával, mert a teflon megsérül az arcukon, és az maradandó következményekkel jár - jelentette ki a politikus.

Kövér László szerint az a "mocskos kampány, amit az MSZP és az SZDSZ négy év óta folytat", szükségszerűen vezetett oda, hogy kommunikációképtelenné váltak a felek.

Az Orbán-Medgyessy vitáról

Az esetleges Orbán-Medgyessy vitával kapcsolatos kérdésre válaszolva Kövér László annak a meggyőződésének adott hangot: nem hiszi, hogy Orbán Viktor lemondaná a vitát.

- Kevés ember van, akivel szemben Orbán Viktor nyílt vitában alulmaradna, s Medgyessy Péter nem tartozik ezek közé - tette hozzá.

Horn-Medgyessyről

Emlékeztetve az MSZP-s politikusok "egyházi levelezésére" kijelentette: "Horn Gyula játszotta a botos ávóst, Medgyessy Péter pedig a mosolygós ávóst".

Kövér Lászlónak nincs kétsége afelől, hogy az Orbán-Medgyessy vita "látszatra európai, civilizált vita lesz, Medgyessy Péter ugyanis az utóbbi 12 évben megtanult viselkedni".

- Ugyanakkor ezt beárnyékolja, amit Horn Gyula csinált, az ugyanis ott maradt a templomba járók lelkében, s ez több, mint bűn, ez hiba - fűzte hozzá a fideszes politikus.

Orbán 32 milliós repülőútjáról

Kövér László reagált az Orbán Viktor miniszterelnök 32 millióba kerülő amerikai útja kapcsán megfogalmazott ellenzéki bírálatokra.

A Fidesz ügyvezető alelnöke az előzmények után "barátságos gesztusnak" tartja, hogy az MSZP felhívta a figyelmet a miniszterelnökön keresztül az országot ért újabb megtiszteltetésre.

- Erre a kitüntetésre az országnak, tízmillió embernek kell büszkének lennie - jelentette ki Kövér László, aki a sajtótájékoztatót követően részt vett pártja debreceni kampánynyitó fórumán.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?