Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

A Fidesz távozó elnökének elhíresült mondásai

2001.05.05. 18:53
Hernyók és nyüvek, társadalmi és természeti csapás, szellemi homelessek - csak néhány ízelítő Kövér László pártelnök ellenzéket kritizáló retorikájából. Az Index a Fidesz most távozó elnökének "legnépszerűbb" mondásaiból válogatott.
"Nekünk már nem jutott az igazi terrorból, minket már tétova zavarodottsággal hagytak az ellenzéki ellenséges erők uszályába kerülni. Nekünk csak a csömör jutott. 1990. május 2-án úgy éreztük, hogy ettől a csömörtől szabadultunk meg, a leküzdhetetlen undortól, amit egy velejéig romlott, képmutató és aljas rendszerrel, a hernyók és nyüvek világával szemben éreztünk."

Ünnepi beszéd az Országgyűlésben az első szabad választások 10. évfordulóján

*

"Orbán Viktor azért tárgyalt az európai uniós csatlakozásról Horn Gyulával, mert egy keresztény értékrendű ember, és segíteni szeretne Horn Gyulának abban, hogy bűneit, amit saját nemzete ellen elkövetett, kis aprócska tételekben próbálja meg jóvátenni."

2001. Gyöngyös: lakossági fórum

*

"Ha nincs árvíz, belvíz, gázkitörés, járványok, akkor van ellenzék, amely messze kártékonyabb volt az elmúlt két évben az országra nézve, mint a 100 milliárdokat is felemésztő természeti katasztrófasorozat."

Hódmezővásárhely, 2000. november 15.

*

"Ha az az ellenzék, amely tegnap még kormányon volt, s belebetegszik abba, ha nincs hatalmon, hagyja, hogy a jelenlegi vezetés nyugodtan tudjon építkezni a választópolgárok segítségével, akkor 2002-ben "annyi esélyük lesz, mint Rajknak a fő tárgyaláson."

Hódmezővásárhely, 2000. november 15.

*

"Történelem pedig nem létezik, csak történetírás."

HVG - 1999/35

*

"S ha már a Kereszténydemokrata Néppártot nem vonták be a koalícióba, tán meg kellene fontolni, hogy a koalíció legalább az MSZP hívő tagozatának közbenjárását igénybe vehetné az égiekkel való közvetlen kapcsolat megteremtése érdekében."

Országgyűlés, a szocialisták kormányprogramjáról. 1994.07.14.

*

"...azt hadd jegyezzük már meg akkor a történelmi tények kedvéért, hogy az ellenzéki pártok soraiban nem ül egyetlenegy olyan képviselő sem, aki népnyúzó, hazaáruló, totalitárius rendszer terrorszervezetének volt a fegyveres tagja! Ez az önök frakcióiról nem mondható el."

Országgyűlés, a szocialistáknak. 1995.06.20.

*

"Csak nekünk van érvényes mondanivalónk e nemzet számára. Csak bennünket érdekel, hogy mi lesz a fiatal családosokkal, lesz-e fedél a fejük fölött, lesz-e miből felnevelni a gyermekeiket, akik majd a jövő nyugdíjasait támogatják; hogy megtanulják-e az iskolában, hogy hol lakott Vörösmarty Mihály... Mert mi nem ideiglenesen állomásozunk itt, nem világpolgároknak akarjuk nevelni a gyerekeinket, akiknek mindegy, hogy a világ melyik úgynevezett világvárosában él. Mert mi az elmúlt tíz évet is itthon csináltuk végig, nem Los Angelesben, Párizsban, Berlinben vagy Londonban dekkoltunk zsíros ösztöndíjakkal vagy jól fizető állásokban, s főleg nem onnan "szakértettük" meg, hogy mit nem csinálnak jól itthon a bőgatyások."

Fidesz XII. Konresszus 2000. február

*

"Az a világ, amiről az ellenzék beszél, nem létezik, még az sem igaz, amit kérdeznek."

Budai Nemzeti Kör. 2000.09.20.

*

"Az információáramlás kapillárisaiban, a legutolsó tanári kartól kezdve, a lépcsőházakon át, a tömött buszokig mindenhová el tudják juttatni a maguk, egyébként nem szalonképes üzeneteit, a rágalmakat, a fekete propagandát és az uszítást."

Budai Nemzeti Kör. 2000.09.20.