Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Kövér: Taktikai okokból titkos a Fidesz programja

2006.01.17. 18:16
Egyelőre nem hozza nyilvánosságra a Fidesz az egy hete elfogadott programját. Kövér László szerint ennek taktikai okai vannak, tartanak ugyanis attól, hogy a kormányfő esetleg "lenyúlja" programjukat. Az MSZP szóvivője reagálásában közölte: nem véletlen a Fidesz hezitálása.

A Fidesz elnöksége egyelőre taktikai okokból nem hozza nyilvánosságra egy hete elkészült választási programját, azt a legjobb pillanatra tartogatják - mondta Kövér László, a párt országos választmányának elnöke kedden Szekszárdon.

Megakadályoznák a programlopást

"Négy évig kormányoztunk, ebből kiszámítható, hogy mit tartunk fontosnak" - jelentette ki Kövér László, hozzátéve hogy, a konkrét programpontokat taktikai okokból a legjobbnak ítélt pillanatban fogják nyilvánosságra hozni. Hozzátette: "azt a hibát nem szeretnénk elkövetni, hogy Gyurcsány Ferenc olyan arcátlanságához szolgáltassunk muníciót, hogy bármit képes (...)magáévá tenni, lízingelni, nemcsak ingatlanokat, hanem szellemi termékeket is".

Kövér megítélése szerint az MSZP-SZDSZ koalíció mellett álló véleményformáló értelmiség jelentős része számára az egyetlen érv, ami miatt elnézik és eltűrik "az MSZP-SZDSZ koalíció Medgyessy Pétertől Gyurcsány Ferencig négy esztendőn keresztül folyamatosan egymást követő botrányait csetlését-botlását, dilettantizmusát vagy éppenséggel nagyon is tudatos kártételeit", az, hogy "ha az Orbán visszajön, akkor az rettenetes lesz".

MSZP: hiteltelen fideszes ígéretek

"Nem véletlen a Fidesz hezitálása, amely korántsem taktikai okokra vezethető vissza" - mondta reagálásában az MSZP szóvivője. Nyakó István közölte: a nagyobbik ellenzéki párt minden ígéretét hitelteleníti 1998 és 2002 közötti kormányzati teljesítménye. Szerinte a Fidesz élen járt a családi pótlék elértéktelenítésében, a nyugdíjasok megrövidítésében.

"Ötszáz kilométer autópálya helyett hét kilométernyit építettek, adót emeltek, a vidéket szembeállították a fővárossal, megfojtották az országot és félelmet keltettek" - fogalmazott Nyakó. Úgy vélte, ezek után hiteltelen, amit a Fidesz választmányi elnöke állít, akárcsak az a bejelentés, amit Orbán Viktor pártelnök hétfőn tett a tb-járulékok csökkentésével kapcsolatban.

A szocialisták szóvivője azt mondta, Orbán Viktor terve, a társadalombiztosítási járulék 30 százalékos csökkentése veszélyeztetné a nyugdíjakat, és megszorításokhoz vezetne az egészségügyben.