Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Kövér: Ha ezek maradnak, akkor az országnak vége van

2006.03.23. 22:46
A Fidesz választmányi elnöke szerint a jelenlegi kormányt el kell zavarni a politikai hatalomból, mert nem kormányoztak, hanem mindenhol csak romboltak. Kövér László Úrkúton azt mondta, ha a jelenlegi kormány marad "gyerekeink, unokáink jövőjére nyugodtan keresztet vethetünk".

Kövér László a Veszprém megyei Úrkúton tartott csütörtöki lakossági fórumon azt mondta: ha "ezek" még négy évet kapnak, akkor ennek az országnak abban az értelemben, ahogy 1100 éven keresztül fennállt, vége van, s akkor a gyerekeink, unokáink jövőjére nyugodtan keresztet vethetünk.

A Fidesz országos választmányának elnöke szerint ha "sorba megyünk az összes tárca teljesítményén", akkor kiderül: nem csupán arról van szó, hogy rosszul kormányoztak, dilettánsok voltak, hozzá nem értőek, hanem "ezek szisztematikusan, programszerűen tették tönkre az országot minden területen négy éven keresztül".

Védtelen az ország

A honvédelemmel kapcsolatban azt mondta: nem ütőképes hadsereg, de valóságos haderő sincs Magyarországon, "amely képes lenne megvédeni egy négyzetkilométernyit is akár ennek az országnak a területéből". "Több tábornoka van a légierőnek, mint repülőgépe, annyi bürokratája van, mint amennyi harcoló katonája" - tette hozzá. Úgy vélekedett, hogy "miközben öntjük ki a pénzt egy feneketlen zsákba, azonközben soha ilyen mélyen a magyar honvédség, honvédelem nem állt, mint most".

Szerinte a belügyminisztérium tevékenységéről szintén csak "végletes szavakat lehet mondani". Az önkormányzatokat "a szocik eladósítják", a rendőrségnek pedig "van érkezése arra, hogy az Orbán Viktor kampánykörútjához társuló kamiont vegzálja az úton", de arra már nincsen, hogy "egyébként a bűnözőkkel foglalkozzon". Adatai szerint 1800 rendőr hagyta ott a pályát az elmúlt két esztendőben, akik a legjobb korban lévő - 40-50 éves -, tapasztalt tisztek voltak.

Idő előtt vonulnak nyugdíjba a rendőrök

"Akik azért mentek el, mert Lamperth Mónika egy ostoba rendelete, illetve általa benyújtott törvénymódosítás eredményeképpen jobban járnak, ha nyugdíjba vonulnak fiatalemberként, mintha egyébként kivárnák a valóságos nyugdíjkorhatárt" - mondta a Fidesz választmányi elnöke.

Kövér László a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériummal kapcsolatosan azt hangoztatta, hogy a tárca volt politikai államtitkára, Szanyi Tibor - "akit könnyű összetéveszteni Szamuely Tiborral, mert körülbelül úgy viselkedett, mint annak idején eszmetársa 1919-ben" -, "megmondta, hogy 500 ezer ember fölösleges a mezőgazdaságban. "Hogy aztán hol lenne nekik helyük, ahol nem fölöslegesek szegények, ezt elfelejtette megmondani" - jegyezte meg Kövér László. Az ellenzéki politikus szerint "likvidálják a magyar gazdaosztályt, egy egész társadadalmi réteget, egy egész tömeget ítéltek fölöslegesnek, és (...) ennek megfelelő agrárpolitikát folytatnak".

"Felszámolnák a magyar falut"

"De nemcsak ezt az osztályt szeretnék felszámolni, hanem az életterüket, a magyar falut is" - tette hozzá. Szerinte a falusi postákat, iskolákat sem azért zárják be, mert "olyan irdatlan sokba kerülnek".

Az oktatással kapcsolatosan azt mondta Kövér László, hogy "Magyar Bálint aztán igazán tudatosan, sebészi pontossággal teszi a dolgát, veri, trancsírozza szét a magyar oktatásügyet, óvodától az egyetemig". "Ennél több kárt ember még nem okozott nekünk, mint Magyar Bálint, kétszeri kormányzásának ideje alatt" - jelentette ki.

Kövér László szerint az ország sorsa most a tét, és egyáltalán nem mindegy milyen kormány lesz, s milyen politikusok jönnek - olyanok-e, akik szándékaikban tiszták és a nemzet elkötelezett politikusai szeretnének lenni, vagy pedig olyanok, akik immáron nem a munkásosztály, hanem "a tőke nemzetközivé válásában hisznek, és ebből húzzák a hasznot".

"Akiknek ez az ország csak telephely. Ahol a haszon, ott a haza, mondja Biberach a Bánk bánban. Ezek Biberach mai utódai, akiket el kell zavarni a politikai hatalomból, amíg nem késő" - mondta Kövér László Úrkúton.