Kövér: 'A Horváth Aladár-féléknek a konfliktus a lételeme'

2002.10.04. 08:18
A "Horváth Aladár-féléknek a konfliktus a lételemük" így értelmetlen velük együttműködve megoldani a jászladányi iskolavitát - véli Kövér László. A Fidesz alelnökét ugyan a bíróság a nyáron már kártérítésre kötelezte Horváth Aladár megsértése miatt, mégis lendületesen szidja tovább a polgárjogi aktivistát. A kormány cigányügyi államtitkára ezek után értelmetlennek tartja a Fidesz és a Lungo Drom együttműködését.
Közös erővel, és nem a "Horváth Aladár-félékkel" kellene rendezni a jászladányi iskolavitát - mondta el Kövér László a csepeli polgári körök rendezvényén. A Fidesz alelnöke szerint a roma polgárjogi aktivistához hasonló embereknek "lételeme a konfliktus", a romák képtelenek önerőből felemelkedni, a magyarok pedig nem segíthetnek rajtuk akaratuk ellenére - írja a Népszabadság.

Kövér nemrég legengszterezte a roma aktivistát

A cigányok nem ellentéteket akarnak szítani, hanem nemzeti összefogást szeretnének elérni sorsuk rendezéséért - reagált a Fidesz alelnökének kijelentéseire Horváth Aladár. A polgárjogi aktivista júniusban személyiségjogi pert nyert Kövér ellen, akit a bíróság kártérítésre kötelezett. A politikus pártja egyik márciusi kampányrendezvényén "megélhetési romának", "gengszternek" nevezte Horváthot. A bíróság ítélete szerint előbbivel megsértette a roma aktivista személyiségi jogait, a gengszterezést azonban törvényesnek ítélte.

Értelemetlen a Fidesz-Lungo Drom együttműködés

A márciusi eset után a Fidesszel szövetséges Lungo Drom is bocsánatkérést követelt Kövértől. Ha az ellenzéki vezető ilyen kijelentést tesz, akkor érthetetlen mi értelme van a Fidesz és a Lungo Drom együttműködésének - nyilatkozta az alelnök mostani kijelentései kapcsán Teleki László, a Miniszterelnöki Hivatal cigányügyi államtitkára a Népszabadságnak.  • Tippek
  • Árfolyam