Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Kövér más pártokhoz küldi a fideszeseket

2006.03.17. 12:08
Kövér László arra bíztatja a Fidesz-szimpatiznásokat, hogy más, kisebb pártok nevében jelentkezzenek szavazóköri biztosnak a választások idejére. A Fidesz országos választmányi elnöke szerint "két szem" nem elég ahhoz, hogy biztosak lehessenek: "nem történik semmi".

Biztos, ami ziher alapon legyünk annyira óvatosak, amennyire csak tőlünk telik, oktatta az országgyűlési választásokon alkalmazandó óvintézkedésekre hallgatóságát Kövér László szigetszentmiklósi fórumán

Töltse le a hangfelvételt! (1,8Mb mp3)

Két szem

A fideszes politikus szerint egyetlen pártdelegált (a Fidesz a KDNP-vel állított közös lista ellenére is csak egy megfigyelőt küldhet) nem elég ahhoz, hogy "biztosak lehessünk abban, hogy nem történik semmi". Kövér érvelése szerint ugyanis "két szem csak annyit lát, amennyit", ha a mozgóurnát kiviszik, és ő bent marad, akkor azt nem látja, ha elmegy vele, akkor meg azt nem látja, ami bent zajlik. A választmányi elnök azt állította hallgatóságnak, hogy a párt számára "minimum két ember kell" a szavazókörökbe.

Az MDF-et és a Jobbikot is

Kövér megoldásként azt javasolta a csütörtöki fórum résztvevőinek, hogy keressék meg a kisebb jobboldali pártokat, még akkor is, "ha nem ezeknek a pártoknak a győzelméért izgulnak". A politikus arra bíztatta hallgatóságát, ajánlják fel a MIÉP, a Jobbik, vagy az MDF általuk személyesen is ismert képviselőinek, hogy pártjuk színeiben elvállalnák a szavazóköri biztosi szerepet.

Az Index szerette volna megkérdezni a fideszes politikust, hogy szerinte miért kell két emberrel biztosítani a szavazóköröket, de Kövért egyelőre nem sikerült elérnünk.

Az Index kérdésére Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda vezetője azt mondta, a választási szerveknek nincs beleszólása abba, hogy kit delegálnak. Rytkó Emília szerint a pártok helyi képviselőinek kell eldönteniük, hogy kiben bíznak meg.