Jolán
2 °C
4 °C

Kövér: Minden gonoszság az SZDSZ-től való

2008.04.11. 00:25
"A magyar demokrácia újjászületésének pillanata lesz az, ha az SZDSZ kiesik a parlamentből" - mondta Kövér László egy lakossági fórumon csütörtökön. A Fidesz volt elnöke szerint "minden gonoszság és elvetemültség, ami ma a politikában benne van" az az SZDSZ-től származik.

Az SZDSZ közelgő bukásának örvendezett Kövér László egy lakossági fórumon. A Fidesz befolyásos politikusa, volt elnöke szerint az SZDSZ megrontotta az MSZP-t. "A magyar demokrácia újjászületésének pillanata lesz az, ha az SZDSZ kiesik a parlamentből" - mondta. Később hozzátette, hogy "minden gonoszság és elvetemültség, ami ma a politikában benne van, az tőlük származik" illetve "az MSZP most már nem különb sokkal, mint ők voltak, de az MSZP sem volt mindig ilyen, az SZDSZ-el való kutya-macska barátság tette őket ilyenné". Szerinte az MSZP-ben azok jutottak hatalomra, akik kompatibilisek voltak a koalícióból kiugró liberális párttal, és ez az új vezetés mindenkit kiszorított, aki képes lett volna érdemi párbeszédet folytatni. "Mindaddig, amíg nem tudunk a legalapvetőbb kérdésekben közös nevezőre jutni a másik oldallal, addig ez reménytelen, addig a politika háború lesz és nem több" - mondta. Kövér László figyelmeztetett: egy kormányváltás után sem javulna azonnal a helyzet, sőt egy ideig még talán romlana is. "Egy meredek lejtőn lévő szekeret sem lehet azonnal megállítani, előbb fékezni kell, majd megállítani, utána pedig meg kell próbálni valahogy felfelé rángatni" - fogalmazott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?