Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tovább pontosította kijelentését Kövér László

2002.04.03. 00:40
Annak a botránynak, ami most zajlik körülöttem, egy olyan kifejezés az elindítója, amellyel arról próbáltam meggyőzni az embereket, gondolkozzanak el azon, hogy amikor mi azt mondjuk, alkalmas és méltó az ország a 2012-es olimpia megrendezésére, akkor sokan mégis miért gondolják úgy, hogy örökre le kell rombolni azt a kis éledező hitet is - mondta Kövér László egy lakossági fórumon kedden, Balatonalmádiban.
A Fidesz ügyvezető alelnöke hangsúlyozta: "ugyanis valóban alkalmasak vagyunk erre a feladatra, s ehhez a kijelentésemhez még hozzá szoktam tenni, miszerint azt a számtalan előnyt már ne is hozzuk elő, hogy milyen mértékben járulna hozzá Magyarország gazdasági növekedéséhez egy ilyen hatalmas beruházás."

- Ne hozzuk elő érvként azt sem, hogy néhány ezer munkahely ennek nyomán is létrejönne, s azt se emlegessük, hogy milyen lökést adna a magyar turisztikának, ha több milliárd ember heteken át Magyarországot látná a képernyőn. S hogy az életben egyszer a tömegkommunikációból előnyünk is lehetne, s nem csak hátrányunk - jegyezte meg a Fidesz politikusa.

Hozzáfűzte: "csak azt bátorkodom kifejezni, miszerint úgy nem lehet élni, ha azt gondoljuk magunkról, hogy mi semmire sem valók vagyunk. Tehát alkalmatlanok vagyunk arra, amire a katalánok alkalmasak voltak, s a görögök is alkalmasak, holott semmivel sincsenek jobb helyzetben, mint mi leszünk majd 2012-ben".

- S ha tényleg az lenne a véleményünk magunkról, hogy alkalmatlanok és képességek nélküliek vagyunk, s nem tudjuk a világot vendégül látni néhány héten át, akkor ebből le kell vonnunk a konzekvenciákat. Így ugyanis nem lehet élni. S én azt gondolom - egyben ez a legfontosabb szemléletbeli különbség -, hogy valamilyen rejtélyes okból kifolyólag sokan szándékosan azt szeretnék elérni, ha ebből levonnánk valóban tízmilliónyian a végső konzekvenciákat - vélekedett Kövér László.

Rámutatott: "természetesen nem azok, akik nap mint nap a tömegkommunikáción keresztül a fejünkbe próbálják sulykolni, s nem azok, akik állandóan bele akarják verni az orrunkat a vélt vagy valós bűneinkbe, s az állítólagos antiszemitizmusunkba, és kirekesztő mivoltunkba, s az állítólagos előítéletességünkbe".

- Ők azt szeretnék, ha önök vonnák le a konzekvenciákat, s ha nem is szög, kötél és gerenda formájában, hanem abban a formában, amihez közel állt ez az ország 1990-ben és 1998-ban is. Hogy úgy lássa a többség, nincs értelme a vergődésnek, pontosabban egy módon van csak értelme: kaparj kurta, neked is lesz, s teljesen mindegy kiken és hogyan gázolsz keresztül - mondta Kövér László.

Hozzátette: "s eközben ne számítson az ember senkire, mert hiába is várna segítséget, semmiféle felelősségérzet ne kössön össze családot, falut, országot és nemzetet. Ne legyenek közösségek se".

- S hogy a másság az akkor is másság, ha valaki cigánynak születik, s akkor is, ha homoszexuális, de akkor is másság és kisebbség - ahogy fogalmazott az egyik SZDSZ-es ideológus -, ha valaki szemüveges. S minden másság kötelezően tolerálandó, csak a többség mássága nem, valamilyen rejtélyes okból kifolyólag. No, azt gondolom, hogy ennek véget kell vetni - jegyezte meg a Fidesz ügyvezető alelnöke.

Elmondta: az a létezésmód, amire a mai baloldal épít, s amelyik az emberben létező rossz hajlamokat próbálja meg előhívni, s ezekre igyekszik politikai tőkét alapítani, az nem európai.

- Ez az úgynevezett "szocialista embertípusra" jellemző létezésmód, s hogy ez honnét érkezett Magyarországra, azt mindenkinek a történelmi tanulmányaira bízom - jegyezte meg Kövér László.

- A rendszerváltás előtt diktatórikus eszközökkel tudták elérni, ma pedig az MSZP a tömegkommunikáció hülyítő erejében bízva próbálja meg évről évre, ciklusról ciklusra újratermelni ezt az úgynevezett szocialista embertípust - mondta Kövér László.