Ágnes
2 °C
11 °C

Tovább pontosította kijelentését Kövér László

2002.04.03. 00:40
Annak a botránynak, ami most zajlik körülöttem, egy olyan kifejezés az elindítója, amellyel arról próbáltam meggyőzni az embereket, gondolkozzanak el azon, hogy amikor mi azt mondjuk, alkalmas és méltó az ország a 2012-es olimpia megrendezésére, akkor sokan mégis miért gondolják úgy, hogy örökre le kell rombolni azt a kis éledező hitet is - mondta Kövér László egy lakossági fórumon kedden, Balatonalmádiban.
A Fidesz ügyvezető alelnöke hangsúlyozta: "ugyanis valóban alkalmasak vagyunk erre a feladatra, s ehhez a kijelentésemhez még hozzá szoktam tenni, miszerint azt a számtalan előnyt már ne is hozzuk elő, hogy milyen mértékben járulna hozzá Magyarország gazdasági növekedéséhez egy ilyen hatalmas beruházás."

- Ne hozzuk elő érvként azt sem, hogy néhány ezer munkahely ennek nyomán is létrejönne, s azt se emlegessük, hogy milyen lökést adna a magyar turisztikának, ha több milliárd ember heteken át Magyarországot látná a képernyőn. S hogy az életben egyszer a tömegkommunikációból előnyünk is lehetne, s nem csak hátrányunk - jegyezte meg a Fidesz politikusa.

Hozzáfűzte: "csak azt bátorkodom kifejezni, miszerint úgy nem lehet élni, ha azt gondoljuk magunkról, hogy mi semmire sem valók vagyunk. Tehát alkalmatlanok vagyunk arra, amire a katalánok alkalmasak voltak, s a görögök is alkalmasak, holott semmivel sincsenek jobb helyzetben, mint mi leszünk majd 2012-ben".

- S ha tényleg az lenne a véleményünk magunkról, hogy alkalmatlanok és képességek nélküliek vagyunk, s nem tudjuk a világot vendégül látni néhány héten át, akkor ebből le kell vonnunk a konzekvenciákat. Így ugyanis nem lehet élni. S én azt gondolom - egyben ez a legfontosabb szemléletbeli különbség -, hogy valamilyen rejtélyes okból kifolyólag sokan szándékosan azt szeretnék elérni, ha ebből levonnánk valóban tízmilliónyian a végső konzekvenciákat - vélekedett Kövér László.

Rámutatott: "természetesen nem azok, akik nap mint nap a tömegkommunikáción keresztül a fejünkbe próbálják sulykolni, s nem azok, akik állandóan bele akarják verni az orrunkat a vélt vagy valós bűneinkbe, s az állítólagos antiszemitizmusunkba, és kirekesztő mivoltunkba, s az állítólagos előítéletességünkbe".

- Ők azt szeretnék, ha önök vonnák le a konzekvenciákat, s ha nem is szög, kötél és gerenda formájában, hanem abban a formában, amihez közel állt ez az ország 1990-ben és 1998-ban is. Hogy úgy lássa a többség, nincs értelme a vergődésnek, pontosabban egy módon van csak értelme: kaparj kurta, neked is lesz, s teljesen mindegy kiken és hogyan gázolsz keresztül - mondta Kövér László.

Hozzátette: "s eközben ne számítson az ember senkire, mert hiába is várna segítséget, semmiféle felelősségérzet ne kössön össze családot, falut, országot és nemzetet. Ne legyenek közösségek se".

- S hogy a másság az akkor is másság, ha valaki cigánynak születik, s akkor is, ha homoszexuális, de akkor is másság és kisebbség - ahogy fogalmazott az egyik SZDSZ-es ideológus -, ha valaki szemüveges. S minden másság kötelezően tolerálandó, csak a többség mássága nem, valamilyen rejtélyes okból kifolyólag. No, azt gondolom, hogy ennek véget kell vetni - jegyezte meg a Fidesz ügyvezető alelnöke.

Elmondta: az a létezésmód, amire a mai baloldal épít, s amelyik az emberben létező rossz hajlamokat próbálja meg előhívni, s ezekre igyekszik politikai tőkét alapítani, az nem európai.

- Ez az úgynevezett "szocialista embertípusra" jellemző létezésmód, s hogy ez honnét érkezett Magyarországra, azt mindenkinek a történelmi tanulmányaira bízom - jegyezte meg Kövér László.

- A rendszerváltás előtt diktatórikus eszközökkel tudták elérni, ma pedig az MSZP a tömegkommunikáció hülyítő erejében bízva próbálja meg évről évre, ciklusról ciklusra újratermelni ezt az úgynevezett szocialista embertípust - mondta Kövér László.