Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mániákusnak nevezte Gyurcsányt Kövér László

2006.09.14. 20:26
Soha nem volt annyira szükség arra, hogy a központi hatalom ámokfutásával szemben valamiféle ellensúly, korlátozó erő jöjjön létre; erre ad lehetőséget az október 1-jei önkormányzati választás - a többi között erről beszélt Kövér László csütörtökön Vácott, egy lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatón.

A Fidesz választmányi elnöke kifejtette: ez a választás arról is szól, hogy van-e Gyurcsány Ferencnek felhatalmazása arra, amit most az országgal művel. "Meggyőződésem szerint nincsen, mert hazudott a kampányban, tehát csalással nyerte meg a választásokat, demokráciában pedig egy ilyen kormány illegitim" - fejtette ki a politikus.

E szerint arról is szól a szavazás, hogy az emberek jelezni kívánják a hatalomnak, hogy rossz irányba tereli az országot és kifejezésre szeretnék juttatni, hogy térjen vissza a konszenzuskeresés lehetőségéhez. Vagy ha erre nem hajlandó, akkor adja vissza a megbízatást azoknak, akiktől ezt csalással elnyerte 2006 tavaszán - mondta Kövér László.

A Fidesz politikusa Gyurcsány Ferencet egy olyan mániákus embernek nevezte, aki, ha rajta múlik, soha az életben nem hajlandó megválni a hatalomtól, nem ismeri el, hogy rajta kívül másnak is igaza lehet. "Márpedig ez önmagában nem demokratikus mentalitás" - utalt rá. Szerencsére az MSZP-ben még mindig maradtak egészséges, ennek a nemzetnek az érdekeit képviselni kész olyan erők, akik képesek saját választóik akaratát a párton belül érvényesíteni - mondta Kövér László.