Jolán
2 °C
4 °C

Kovács elmagyarázta Markónak, miért aggódik

2002.01.09. 20:35
Személyesen tájékoztatta Kovács László az RMDSZ elnökét, Markó Bélát arról, hogy az MSZP miért ellenzi a magyar-román megállapodást. A szocilaista párt elnöke erősen aggódik a határ melleti települések munkavállalóiért és újra tárgyalná az egész megállapodást.
Kovács László szocialista pártelnök az álláspontok kölcsönös tisztázása érdekében megbeszélést folytatott Markó Bélával, az RMDSZ elnökével szerdán, Budapesten.

A szocialista pártelnök elmondta: tájékoztatta Markó Bélát arról, hogy az MSZP miért bírálja az Orbán-Nastase megállapodást.

- Hangsúlyoztam, hogy a magyar munkaerő-piac megnyitása a román munkavállalók számára elsősorban a határ menti területeken veszélyezteti azoknak a magyarországi magyar munkavállalóknak munkához jutását, akik alkalmi és idénymunkából próbálják eltartani magukat és családjukat - közölte Kovács László, aki úgy vélekedett: az olcsó román munkaerő leszoríthatja a munkavállalók bérét, és az egészségügyi ellátásukra vonatkozó magyar kötelezettségvállalás újabb terheket ró az amúgy is nehéz helyzetben lévő egészségügyre.

- Jeleztem Markó Bélának, hogy az MSZP ezért kezdeményezte a megállapodás végrehajtásának felfüggesztését, a szükséges hatásvizsgálat elvégzését, illetve a megállapodás újratárgyalását - idézte fel Kovács László.

Tájékoztatása szerint Markó Béla találkozójukon elmondta, hogy a romániai magyarság azért üdvözölte a megállapodást, mert csak ez tette lehetővé a kedvezménytörvény romániai alkalmazását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?