16:00, November 30.
Ausztrália 0
Dánia 0
al-Dzsanúb Stadion D csoport
16:00, November 30.
Tunézia 0
Franciaország 0
Education City Stadion D csoport
20:00, November 30.
Lengyelország 0
Argentína 0
974 Stadion C csoport
20:00, November 30.
Szaúd-Arábia 0
Mexikó 0

Kövér is nevezett ki III/III-ast

2005.03.22. 09:48
Kövér László titkosszolgálati miniszterként a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgató-helyettesének nevezett ki egy volt III/III-ast, aki ma az OTP Bank Rt. biztonságáért felel, állítja a Népszava. A Magyar Nemzet keddi számában egy, a Miniszterelnöki Hivatalban dolgozó volt III/III-as alosztályvezetőről ír.
A keddi lapokban folytatódtak a III/III-as leleplezések.

Veszélyt jelentő

A Magyar Nemzet arról ír, hogy Kékesdi L. Gyula, a Miniszterelnöki Hivatal Nemzetbiztonsági Irodájának főosztályvezető-helyettese a Kádár-rendszerben a III/III-as csoportfőnökség 4/C alosztályát vezette. Kékesdi a lap szerint a nemzeti-népi ellenzék elhárításáért, valamint az országban élő nemzetiségeknek a rezsim számára veszélyt jelentő tagjainak megfigyeléséért felelt.

Kövér László titkosszolgálati miniszterként nevezte ki a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) szakmai főigazgató-helyettesének azt a Horváth Józsefet, aki - a hvg.hu listája szerint - 1989-ben a III/III-as csoportfőnökség egyik alosztályán dolgozott, írja a Népszava. Horváth az NBH-tól 2002 nyarán távozott, ma magáncége felel az OTP Bank Rt. biztonságáért.

Juhász hétfőn csak sejtetett

Juhász Ferenc hétfőn nem nevezte meg, hogy ki lehetett a Kövér által kinevezett egykori III/III-as, de utalt rá, hogy volt ilyen személy. A honvédelmi miniszter azután nyilatkozott, hogy a Magyar Nemzet megírta: Péter-Bartha Gábor, akinek neve a HVG által közzétett listán olvasható, azonos a Magyar Köztársaság nemzetbiztonsági kabinetjének jelenlegi titkárával.

A kormánytisztviselő 1989-ben még a pártállami rendszer III/III-as ügyosztályának központi állományában tevékenykedett a belső elhárítással foglalkozó csoportfőnökség hadnagyaként. A tiszt a lista tanúsága szerint az ügyosztály római katolikus egyház ellen irányuló elhárítást végző 1/A alosztályán dolgozott.  • Tippek
  • Bankszámla