Judit
2 °C
7 °C

Egy volt III/II-es tett feljelentés a Magyar Nemzet cikke miatt

2002.06.19. 16:28
Két magánszemély tett feljelentést a Magyar Nemzet ügynökvádas cikke miatt. Az egyik feljelentő, a Belügyminisztérium egykori III/II-es csoportfőnökségének tisztje, aki szerint ha mindez az Egyesült Államokban történik, a botrányt kirobbantó párt teljes vezetését minimum 30 éves börtönbüntetésre ítélik.
Az Aerocaritas Alapítvány elnöke, az 51 éves Kozenkai Jenő az egyik magánszemély, aki feljelentést tett szerda reggel a Legfőbb Ügyészségen a Magyar Nemzet keddi számában megjelentek miatt - tudta meg a HavariaPress. Kozenkai Jenő 1978 és 1985 között tisztje volt a Belügyminisztérium egykori III/II-es csoportfőnökségének.

Mindenképpen bűncselekmény történt

- Felháborító, és nemzetbiztonsági szempontból aggályos, hogy egyes politikusok, politikai erők alantas céljaik elérése érdekében, kényük-kedvük szerint kiszolgáltathatnak nemzetbiztonsági szempontból nagyon fontos információkat - mondta az Indexnek Kozenkai Jenő, aki szerint erős a gyanú, hogy bűncselekmény történt, ugyanis ha hamisítványról van szó, akkor közokirat-hamisítás, ha pedig nem, akkor államtitok sértés valósulhatott meg.

A HavariaPress idézi Kozenkait, aki szerint a III/II-es tisztek nem pénzért, hanem hitből dolgoztak a hazájukért, amelyért esküjük szerint készek voltak akár meghalni is. A volt tiszt úgy véli: nemzetbiztonsági érdek, hogy a beavatottak hallgassanak azokról a személyekről, akik Magyarország gazdasági, tudományos és védelmi titkait őrizték és őrzik jelenleg is. A titkosszolgálati munka ugyanis egy folyamat, és nem lehet köze a napi politikához, mert ellenkező esetben később senki nem vállal ilyen munkát - véli.

Hallgatni kell

- A mai napig büszke vagyok arra, hogy azokban az években tehettem a hazámért, és a személyes érintettség okán jogosnak érzem felháborodásomat - mondta az Indexnek a volt tiszt. "Munkámat ingyen és tisztességgel végeztem, és nem tudom szó nélkül hagyni, hogy a bülbülszavú Rogán Antal beletipor az ifjúságomba", tette hozzá Kozenkai.

Kozenkai Jenő úgy véli, ha mindez az Egyesült Államokban történik, a botrányt kirobbantókat minimum 30 éves börtönbüntetésre ítélik. Nálunk még hasonló eset nem történt, talán ezért nem érzik az emberek a valóságos súlyát - tette hozzá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?