Sára, Márió
2 °C
6 °C

Hét busz jár módosított útvonalon

2006.10.24. 06:15
Az éjszakai zavargások nyomainak eltakarítása elhúzódik, így hét buszjárat rövidített vagy módosítot útvonalon közlekedik. A hetes buszcsalád reggel nyolckor térhet vissza az Erzsébet hídra és a normál útvonalra. A metró továbbra sem áll meg a Kossuth téren.

Az Erzsébet hídon és a Kossuth Lajos utcán kora reggel még nem közlekedhetnek a járművek, mert a zavargások alatt a Ferenciek terén emelt barikádok eltávolítása hosszabb időt vesz igénybe. Ezt Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szóvivője közölte kedden öt órakor.

A főváros takarítását hajnali kettő óra után kezdték meg, de az Erzsébet hídnál és a Ferenciek terénél még negyed hétkor is folytak a munkálatok. Szegedi Péter ekkor a Duna Tévében azt mondta, a hetes buszcsalád várhatóan nyolc órától járhat a rendes útvonalon, vagyis ekkortól térhet vissza az Erzsébet hídra. A térről több mint háromszáz köbméter hulladékot kell eltávolítani.

A szóvivő károkról még nem tud, azok felmérése még most folyik. Nagyon sok kukát rongáltak meg a zavargások során, ezeknek a cseréjét folyamatosan fogják elvégezni, ígérte Szegedi Péter.

A Kossuth Lajos utca és a Ferenciek tere takarításának idején az arra közlekedő autóbuszok más útvonalon járnak. Szántó Ferenc, a BKV fődiszpécsere azt mondta, a 7-es, a 7-es gyors, a 78-as és a 173 gyors autóbusz a Kiskörúton át a Szabadság hídon közlekedik, az 5-ös, a 8-as és a 112-es járat végállomása átmenetileg az Erzsébet híd budai hídfőjénél lesz. A Kossuth téren a 2-es metró egyelőre nem áll meg - tette hozzá.