11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 0
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Baja Ferenc Kis Mukkot játszotta

2005.03.10. 12:31
Mindig is tógában szerettünk volna járni, átriumos házban lakomázni és fejből tudni az összes conjunctivust. Önök most megadták nekünk ezt az élményt, mert a köztársaságielnök-választós cikkünkre annyi levelet írtak, hogy olvasgattunk, olvasgattunk, aztán hipp-hopp máris az Index Online Agóráján találtuk magunkat.
Az oszlopcsarnok előtt egy izgatott, tógás polgár a mellünknek szegezett mutatóujjal így kiáltott fel:

Helló,
Miért nincs közte a jelenlegi elnök, Gyurcsány Ferenc, akire szavazni lehetne még???

Nehéz volt a válasz, elképzeltük a Minden Idők Legpaposabban Beszélő Agnosztikus Miniszterelnökét, amint este kiveszi a műfogsort és lehúzza a fejéről a Mádl-gumimaszkot, aztán inkább nem válaszoltunk.

A következő polgár a Forumra vezető úton kapott el. Márványból faragott usankákat meg retorikai tankönyveket árult egy kézikocsiról és in medias res szólított meg minket.
Szerintem a Gyula nem is azt mondja, hogy "erópaunió", hanem határozottan "erópunió" bármikor lehet utánajárni, ha reggel Bandi van a Napkeltében.

Egy másik mozgóárusnál megtöltöttük a zsebünket olajbogyóval és pirított pacsirtanyelvvel, hogy a Curia lépcsőjére heveredve kényelmesen elnassolgassunk, de egyszer csak hadonászó, izgatott rómaiak gyűrűjében találtuk magunkat. Jelöltem Bánk Attila, azon kevesek egyike, aki tehette volna,de nem sározta be magát, holott körül-körül csak pocsolya volt.. nem hitt az iszappakolás gyógyító erejében.......nünü - hadarta egy bíbor szegélyes tógát viselő korai dadaista költő, aztán hisztérikusan elrohant Caracalla termái felé. Tisztelt Index!
Sajnálattal vettem észre, hogy a jelöltek listájáról hiányzik Korda Gyuri. Pedig énekel, táncol, kártyázik, példás férj. Minden fiatal példaképe. Istenkirály.
- vágott közbe egy kommunistagyanús ifjú, mire a Pontifex Maximus emberei elhurcolták.

A vállak fölött még láttuk, amint a főpap szolgái a szerencsétlen szájába tömködik Horvát János Úgy szakmailag, mint szakmailag kezdetű beszédének keményfedeles kiadását, majd bedobják a Cloaca Maximába. De nem volt időnk borzongani, hiszen egy agresszív mutatóujj hatolt be a kulcscsontunk alá: Érdekelne, hogy mit értenek az MSZP-t irányító szemita földönkívülieken?!
Hát olyan zsidós külsejű ufókat, akik telekinézissel tartják a markukban Hiller Istvánt - válaszoltuk az igazságnak megfelelően. A kérdést feltevő polgár a felháborodástól szabályosan elnémult.

A pillanatnyi csendet kihasználva arcba húzott kámzsát viselő alak lépett elő. Én private módon mindenkeppen Baja Ferencet támogatnám. Ismerem még abból az időből, mikor mozigépész volt Debrecenben a Vénkerti Művelődési Központban. A Kis Mukkban is fellépett. Ő a mi emberünk. Megmutatja, hogy nálunk senkiből is lehet senki.

A demokratikus berendezkedésbe vetett hittel eltelve felpattantunk a lépcsőről és a pirított pacsirtanyelvet hátrahagyva elrohantunk egy gyerekkönyvboltba, a Kis Mukkért, mert csak diafilmen volt meg. Útközben egy küldönc vaskos pergamentekercset nyomott a kezünkbe, rajta a Veszely-összeesküvés felirattal. Tisztelt olvasó! Ha kíváncsi a tekercs tartalmára, illetve arra, hogy ki nyerte az Index köztársasági elnökös szavazását, pénteken is figyelje az Indexet.  • Hírek
  • Bankszámla