Árpád
-2 °C
4 °C

A Fidesz is kért hat percet az MTV-től

2006.07.28. 12:38
Hat percnyi megszólalási lehetőséget kért a Fidesz a Magyar Televíziótól azután, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön tévébeszédet mondott az MTV-ben. A köztévé szerint akár hatvan percben is kifejtheti a Fidesz az álláspontját, ám nem tévébeszédben, az ugyanis a közjogi méltőságok műfaja.


Ki jut az adó közelébe?
A Fidesz azt kérte a Magyar Televízió elnökétől, hogy számára is biztosítson megszólalási lehetőséget, a miniszterelnök csütörtök esti televíziós beszédével azonos feltételekkel - jelentette be Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteken. A Fidesz kommunikációs igazgatója a tévéelnöknek címzett levélben kezdeményezte a megszólalás lehetőségét.

Hat percen kértek

"Tisztelettel kérem, tájékoztasson, hogy melyik napon tud 20 órakor hat percnyi műsoridőt biztosítani a legnagyobb ellenzéki párt, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség számára, hogy kifejthessük véleményünket a miniszterelnök által érintett témákban" - írta az MTV elnökéhez címzett levelében Szijjártó Péter.

Cser-Palkovics András hangsúlyozta: a miniszterelnök csütörtökön a köztelevízió nyilvánosságát kihasználva kampánybeszédet mondott, amelyben megpróbálta meggyőzni az embereket a megszorító csomag szükségességéről. Az adófizetők pénzén fenntartott köztelevízió ingyenesen hat percet biztosított számára, hogy elmondja kampánybeszédét - tette hozzá.

Akár hatvan percben is reagálhatnak

"Természetesen szívesen várjuk az ellenzék reprezentását is, nem csak hat akár hatvan percre is" - reagált a Fidesz felvetésére Kert Attila, az MTV hírigazgatója, jelezve ugyanakkor, hogy a Fidesz prominense interjú keretében válaszolhat a miniszterelnöki beszédre. Kert Attila úgy érvelt, tévébeszédet a közjogi méltóságok szoktak mondani. Rámutatott: Amerikában nagyobb hagyománya van a tévébeszédeknek, de ott sem ilyen műfajban válaszol a republikánus elnök szavaira a demokrata párt prominense.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?