Gusztáv
3 °C
7 °C

SZDSZ: az MSZP vonja vissza a benyújtott törvényjavaslatokat

2007.10.15. 12:49
Az SZDSZ arra kéri a szocialistákat, vonják vissza az Országgyűlésnek a hétfőn benyújtott törvényjavaslataikat. A liberális párt koalíciós egyeztetést tart célszerűnek a közélet tisztaságát célzó törvénycsomagról.

Az SZDSZ nem támogatja az MSZP közélet megtisztítását célzó törvényjavaslatait, jelentette be Eörsi Mátyás, a kisebbik koalíciós párt frakcióvezetője hétfőn budapesti sajtótájékoztatóján.

"Azt kérjük a szocialista párttól, hogy vonják vissza a parlamentnek benyújtott törvényjavaslataikat. (...) A Szabad Demokraták Szövetsége nem is támogatja a mai napon a sürgős tárgyalást, azt tartanánk célszerűnek, hogyha koalíciós tárgyalást is tartanánk ebben az ügyben" - mondta a liberális politikus annak kapcsán, hogy az MSZP a nap folyamán átnyújtotta a parlamenti frakcióknak azt az öt törvényjavaslatot, amelyek a közélet tisztaságát célozzák.

Az MSZP-frakció átnyújtotta a parlamenti frakcióknak azt az öt törvényjavaslatot, amelyek a közélet tisztaságát célozzák, mondta Varju László, az MSZP frakcióvezető-helyettese hétfőn a reggel tartott ötpárti egyeztetésről az MTI-nek. A szocialista képviselőcsoport, illetve a kormány a nap folyamán benyújtja az előterjesztéseket az Országgyűlésnek, és javasolja, hogy a pártok a következő napokban folytassanak egyeztetéseket a törvényjavaslatok szövegéről - közölte a politikus.

Az egyik előterjesztés a párttörvényt módosítaná a kampányfinanszírozás szabályozása érdekében; egy másik, az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló javaslatuk, az összeférhetetlenséget szabályozná,; egy harmadik előterjesztés a közpénzek felhasználására, főként az európai uniós forrásokra vonatkozó összeférhetetlenségi szabályokat határozná meg.

Korábban Gusztos Péter még úgy nyilatkozott, hogy az SZDSZ fő irányaiban tudja támogatni a kormányfő és az MSZP öt törvényjavaslatban összefoglalt nyolcpontos javaslatcsomagját.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!