Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

SZDSZ: az MSZP vonja vissza a benyújtott törvényjavaslatokat

2007.10.15. 12:49
Az SZDSZ arra kéri a szocialistákat, vonják vissza az Országgyűlésnek a hétfőn benyújtott törvényjavaslataikat. A liberális párt koalíciós egyeztetést tart célszerűnek a közélet tisztaságát célzó törvénycsomagról.

Az SZDSZ nem támogatja az MSZP közélet megtisztítását célzó törvényjavaslatait, jelentette be Eörsi Mátyás, a kisebbik koalíciós párt frakcióvezetője hétfőn budapesti sajtótájékoztatóján.

"Azt kérjük a szocialista párttól, hogy vonják vissza a parlamentnek benyújtott törvényjavaslataikat. (...) A Szabad Demokraták Szövetsége nem is támogatja a mai napon a sürgős tárgyalást, azt tartanánk célszerűnek, hogyha koalíciós tárgyalást is tartanánk ebben az ügyben" - mondta a liberális politikus annak kapcsán, hogy az MSZP a nap folyamán átnyújtotta a parlamenti frakcióknak azt az öt törvényjavaslatot, amelyek a közélet tisztaságát célozzák.

Az MSZP-frakció átnyújtotta a parlamenti frakcióknak azt az öt törvényjavaslatot, amelyek a közélet tisztaságát célozzák, mondta Varju László, az MSZP frakcióvezető-helyettese hétfőn a reggel tartott ötpárti egyeztetésről az MTI-nek. A szocialista képviselőcsoport, illetve a kormány a nap folyamán benyújtja az előterjesztéseket az Országgyűlésnek, és javasolja, hogy a pártok a következő napokban folytassanak egyeztetéseket a törvényjavaslatok szövegéről - közölte a politikus.

Az egyik előterjesztés a párttörvényt módosítaná a kampányfinanszírozás szabályozása érdekében; egy másik, az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló javaslatuk, az összeférhetetlenséget szabályozná,; egy harmadik előterjesztés a közpénzek felhasználására, főként az európai uniós forrásokra vonatkozó összeférhetetlenségi szabályokat határozná meg.

Korábban Gusztos Péter még úgy nyilatkozott, hogy az SZDSZ fő irányaiban tudja támogatni a kormányfő és az MSZP öt törvényjavaslatban összefoglalt nyolcpontos javaslatcsomagját.