Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pozitív a fogadtatása a második száznapos programnak

2002.11.28. 19:50
Pozitívan értékelték a kormány második száznapos programjának intézkedéseit azon a közvélemény-kutatáson, amelyet a kormány rendelt meg - ismertette az eredményeket Szekeres Imre, a MeH politikai államtitkára.
Szekeres Imre csütörtök este Pápán tájékoztatta a sajtót annak a közvélemény-kutatásnak a legfontosabb adatairól, amelyet a kormány készíttetett a közelmúltban a második száz nap intézkedéseinek fogadtatásáról. (Mint arról az Index elsőként beszámolt, a meghívásos tenderen a GFK Hungary piackutató-intézet nyerte el ezt a megbízást.) A Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára elmondta, rendkívül kedvező fogadtatásra talált a gyermekek után járó lakásépítési kedvezmény összegének a felemelése, illetve a támogatás megelőlegezése a majdan megszületendő gyermekekre.

A december 1-jétol járó kedvezményről az érintettek 62 százaléka nyilatkozott úgy, hogy vállalja a két, illetve a három gyermeket. Azt a döntést, hogy az újszülött gyermek édesapja egyhetes fizetett szabadságot kaphat, hogy otthon maradhasson az első héten, a megkérdezettek 80 százaléka tartotta bölcs döntésnek. A gyermeket váró családokban az apák 72 százaléka igénybe kívánja venni ezt a kedvezményt.

Szekeres utalt arra is, hogy a nyugdíj melletti nagyszülői gyessel kapcsolatban a megkérdezett anyák 79 százaléka nyilatkozott úgy, hogy számukra ez a döntés komoly segítséget jelent. A kormánynak azt a tervét, hogy ötezer rászoruló gyermeket üdültet ingyen a télen, a megkérdezettek 84 százaléka helyeselte.

A kormánynak azzal az elhatározásával, hogy minden településen legyen internet, a megkérdezettek 85 százaléka értett egyet. A hátrányos helyzetű kistelepülések külön alapból való támogatását 75 százalékos arányban helyeselték. A költségvetési törvényjavaslatról szólva Szekeres Imre úgy fogalmazott: "a kormányzat minden fillér elköltését nagyon meggondolja", de az alapvető kérdésekben komoly előrelépésre lehet számítani. Ebbe a körbe tartozik például az oktatásügy, a tudomány, a bérezés és az életkörülmények javítása.