Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Buzizásra készül a rakparton a Kádár koponyáját ellopató Gyurcsány

2007.05.09. 08:35

Mit várhatunk attól a naptól, amikor Sasvári Sándor saját terméséből eteti a lovakat (Blikk), az országot egy szürke bolsevik lepedék terítette be (Magyar Nemzet), és Bakács "Uljanov" Tibor arra a kérdésre, hogy Szereplései alapján Önt melyik oldalhoz sorolják?, azt nyilatkozza a Szabad Földnek, hogy mindkettőhöz?

Indításnak nyilván azt, hogy az írott sajtó válaszoljon a magyarságot pillanatnyilag legjobban izgató 3 kérdésre:

* Tényleg Gyurcsány Ferenc lopatta el Kádár János koponyáját?

* Ballábas-e a Da Silva Krisztofer Roberto Carlos, Roberto Carlos magyar kisfia?

* Mi a hóhért akar az MSZP a mai rakparti élőláncos tüntetéssel?

Mielőtt végigbogarásznánk a két és fél reformkommunikátor magasságát elérő újsághalmot, szögezzük le, hogy a kétezres évek legjobb interjúkérdés-felvezetése a Szabad Földben olvasható - Most hallottam, hogy növekszik a születések száma -, és ugyanitt adja a legjobb választ Czeizel Endre, miszerint A derűjét megőrizte? Tévedés, hogy én valaha is derűs voltam. Inkább mániás depressziósnak tartanám magam.

A jegyzőkönyv kedvéért annyit megemlítenék még, hogy drámai nap a magyar sajtó történetében, amikor Torkos Matild, a négygyermekes Magyar Nemzet-es komcsifaló anyuka a "kínvergencia" szó címbe emelésével lefocizza a pályáról - a saját pályájáról! - Hegyi "Tetszés Szerinti Hungária-dalszövegre Szóviccet Faragok" Ivánt, a Népszabadság ezirányú legendáját.

De térjünk végre rá a Nagy Kérdésekre.

Tekintetbe véve, hogy Bábel Balázs katolikus érsek szerint a polgárjog atyja a Biblia tanítása szerint a sátán (Magyar Nemzet), egészen megdöbbentő, hogy a lapokban szinte semmi nincs arról, amiről offline tapasztalataink szerint úgymond az egész város beszél, vagyis hogy Fletó Fletonovics Reformkommunikátor Ferenc lopatta volna el Kádár János koponyáját. Egyedül a Napi Ász pendíti meg egyáltalán a témát, úgyis mint Rendelésre lopták el Kádár koponyáját, de belül kiderül, hogy persze egy neve elhallgatását kérő régiségkereskedő szerint és még a szó bulvárlapos értelmében is bizonyítékok nélkül.

Da Silva Krisztofert szintén egészen gyanús módon hallgatja el a sajtó, csak második anyja, a Blikk ír róla, de csak annyit, hogy a már hét gyermekkel, ebből négy zabival, rendelkező kiégett balhátvéd mindaddig nem akarta elismerni apaságát, míg Hiller István át nem adta neki a gyűlöletkeltéssel, a kirekesztéssel szembeni Zéró Tolerancia kiáltvány összes parlamenti és magyar európai parlamenti képviselő által aláírt, egybekötött íveit. Roberto Carlos erre megtört, és karikalábaira tekintettel elszegődött HR-tanácsadónak Sasvári Sándor méneséhez.

Az MSZP-s performanszról, amitől még a párt budapesti frakciója, az SZDSZ is óvatosan elhatárolódott, még kevesebbet tudtunk meg, pedig erről legalább egy csomót ír az összes lap. De ha már a Népszava szerkesztőségében sem értik, mi a pártvonal, és egy Szász "A Férfitársadalom Válasza Vásárhelyi Máriára" István is csak annyit tud kihozni a témából, hogy Nekünk demokratáknak azonban (...) demonstrálnunk kell, hogy nem feledünk és nem engedünk, akkor itt már Szerekes Imre legendás helyezkedő képessége sem segít.

Gondoltuk mindaddig, amíg bele nem olvastunk a friss Sikeres Sporthorgászban Jakó L. cikkébe. A szerző hosszan boncolgatja, hogy élő légylárvával vagy fémvillantóval jobb-e, amikor két giliszta és egy merítőszák között váratlan kanyart vesz: Kissé talán elkalandoztam eredeti témámtól, de nem tehetek róla. Mindig fekbosszant, ha valaki mindenáron rá akarja erőltetni másokra a saját akaratát. Már elnézést a hasonlatért, de a melegeknek is emiatt van konfliktusuk a társadalommal. Ha nemi identitásukat megtartanák magánügyüknek a hálószobájukban, senkinek sem lenne kifogása ellenük. De ha már tömegével az utcára vonulnak, táblával hirdetve, hogy nekik mi a jó, akkor senki ne csodálkozzon, ha ezt mások nem helyeslik.

Ha jól dekódoltuk a közismerten fideszes - bizonyám - pecás magazin sorok közé bújtatott üzenetét, ma a buzi műlegyesek csapnak össze a heteró kuttyogatókkal az alsó rakparton.

Na, ezért érdemes még manapság is írott sajtót olvasni.