Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Készenléti rendőrök nélkül a Balaton

2002.07.16. 08:03
Nem mehetnek vissza a Balaton környéki településekre a Készenléti Rendőrség munkatársai, mert nem lehet kizárni egy újabb engedély nélküli demonstrációt, ahol oszlatóként, illetve biztosítási tartalékként számítanának rájuk. A Magyar Hírlap szerint a speciális készültségnek nincsenek különösebb költségvonzatai, a Balaton környéki települések közbiztonsági mutatóit azonban ronthatja a lépés.
Egyelőre nem vissza a Balaton környékére utcai járőrszolgálatra a Készenléti Rendőrség munkatársai, miután tartva az engedély nélküli utcai demonstrációktól oszlatói és biztosítási tartalékként számítanak rájuk a fővárosban - írja a keddi Magyar Hírlap. A lap szerint ez a különleges készültség költségvonzattal nem jár, de ronthatja a Balaton környéki közbiztonságot. Hivatalosan egyébként senki sem nyilatkozhat a rendőrség jelenlegi készültségi állapotáról.

A híd blokád óta újra Budapesten

A Készenléti Rendőrség 174 munkatársát az Erzsébet hídlezárásnak napján vezényelték vissza a Balaton partjáról, ahol az idegenforgalmi szezonban teljesítettek szolgálatot. A rendőrség saját buszaival és teherautóival szállította fel az egyenruhásokat. A lap a Készenléti Rendőrség szakszerű fellépésének tudja be, hogy nem kellett durvább eszközöket, például kutyákat, vagy lovas rendőröket bevetni az engedély nélküli demonstrációk felszámolásához.

Szabadságos rendőrök is készenlétben

A Magyar hírlap értesülései szerint a kerületi kapitányságokon enyhítettek a korábbi szigorításokon, de a szabadságon lévő rendőröknek továbbra is meg kell adniuk elérhetőségüket és szükség esetén azonnal szolgálatba kell állniuk. A lap szerint felkészítették a kerületek arra, hogy ha igény van rá, az utcai gépkocsizó járőrök felét át kell vezényelniük a köztéri rendezvények biztosításához. Az utcai megmozdulások idején akadt arra példa, hogy kerületenként egy, legfeljebb két rendőrautó tartózkodott szolgálatban. A lapnak nyilatkozó rendőri vezetők ugyanakkor azt hangoztatták sem a Balaton környéki, sem pedig a budapesti átcsoportosítások nem rontották a bűnügyi statisztikákat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!