Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Miért randevúzna fiúkkal Gyurcsány?

2007.06.26. 07:52
Forradalmi láz tört a Népszabadságra, a Magyar Nemzet szerkesztőségében meg felrobbant a melegbomba. A keddi napilapokat a szív- és érrendszeri betegek is nyugodtan végigolvashatják.

Emlékeznek Gidófalvy Attilára? Én csak halványan, így a nap hírét a Magyar Hírlap szállította. A lap 6. oldalán beszámolót olvashatunk a Lord zenekar börtönkoncertjéről. Utoljára akkor lepődtem meg ennyire, amikor Stanislaw Lem két éve Magyarországra látogatott, pedig azt hittem, hogy már 25 éve halott.

Ha tehát a reggeli szél kitépte a kezükből a lapokat, ne sajnálják.

Bár azért azt kár kihagyni, ahogy a Magyar Nemzet nem is túl burkoltan lebuzizza Magyarország regnáló miniszterelnökét. "Útközben megint eltévedt Gyurcsány" hirdeti a második oldalas szalagcím, ami alá egy Gyurcsány-idézetet hegesztettek alcímbe: "A miniszterelnök szerint az nem megy, hogy »randevú, elindulni a fiúkkal a kocsmába«". Értik, ugye?

Erre csak Krausz "Szivattyú" Tamás Népszabadságban publikált levelének soraival válaszolhatunk. "Meg kellene értenünk végre, hogy a bűnözés a kapitalizmus normális szívdobogása, pórusaiból is árad nap mint nap." A lap forradalmi hevületet áraszt, így beszámol Filló Pál szocialista politikus kezdeményezéséről is, aki munkáskvótát szeretne bevezetni az MSZP-ben. Kevés a parlamentben a jó munkásember, indokolt Filló.

A lap egyik címében felbukkan kedvenc magyar kifejezésünk, a farvíz is.

Kedden sajnos a bulvárlapok is alulmúlták önmagukat, sehol egy érdekes sztori, sehol egy Dezső, akit a múlt csütörtöki Borsban kettőspont után csináltak ki a nők. Dezső amúgy kemény félreértésben van a világgal, egyoldalas élettörténetében többek között nehezményezte, hogy egyik volt neje feljelentette lopásért, amikor ellopta a kocsiját, és azt is, hogy másik volt neje pedig elvált tőle, amikor elhagyta egy másik nőért.