Vendel
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Újabb büntetőeljárások roma szervezetek ellen

2008.09.24. 16:46
Újabb büntetőeljárás indult jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntett alapos gyanúja miatt Bács-Kiskun megyében négy roma érdekképviseleti szervezet ellen, melyek közül egyiknek Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke a vezetője

Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese elmondta, hogy a szervezetek 255 millió forint állami támogatást nyertek, melyből a már folyósított 140 millió forint felhasználását fiktív számlákkal igazolták.

A főügyész-helyettes beszámolt arról, hogy a négy társadalmi szervezetnél - az ügyészség felügyeletével - házkutatást tartott szerdán a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Nyomozó Hivatala.

A négy társadalmi szervezet között van a kiskunmajsai roma érdekképviseleti szervezet is, melynek Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke a vezetője.

Kolompár Orbánt 2008. szeptember 10-én egy másik ügyben gyanúsítottként hallgatták ki, mert az általa vezetett kiskunmajsai roma érdekvédelmi szervezet 13 millió forint állami támogatással nem tud elszámolni.

A Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Nyomozó Hivatalánál, fokozott ügyészi felügyelettel folyó ügyben Kolompár Orbánt és további három embert gyanúsítanak azzal, hogy az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) által, munkahelyteremtésre adott összeget nem az adott célra használták fel, azzal nem tudnak elszámolni.