Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar rakétákból robbannak az EU-csillagok

2002.08.02. 17:16
A millenniumi hamburgerekkel szemben az idén az EU-csillagoknak és a magyar színeknek jut majd szerep - ígérte meg Gál J. Zoltán kormányszóvivő a kabinet pénteki ülése után. A kormány határozott arról, hogy az augusztus 20-ai ünnepségekre szánt 495 millióból 240 millió forintot a központi, budapesti ünnepségekre költenek, valamint elkülönítenek 50 millió forintot, amelyre az önkormányzatok saját ünnepség megrendezésének tervével pályázhatnak.
A kabinet döntése alapján az augusztus 20-ai ünnepségekre szánt 495 milliós ünnepi keretből 50 milliót különítenek el pályázati összegre - saját ünnepségek, tűzijátékok megrendezésének céljára - az önkormányzatok számára - mondta el Gál J. Zoltán a kormány pénteki ülése után.

Szeptemberben zárul a Kossuth-év

A kormányszóvivő az Index kérdésére elmondta, hogy a központi budapesti ünnepségre, a teljes keret mintegy felét, 240 millió forintot fordítanak. Hangsúlyozta, hogy az idén többségében magyar rakéták durrannak majd a körpanorámás tűzijátékon, amelyet a fűzfői Mike Fiocci nevű cég szállít, amely korábban hagyományos ellátója volt az augusztus 20-ai ünnepségeknek. Az ünnepség lebonyolításában közreműködik még a német Piro Art nevű cég is.

A kormányszóvivő elmondta, hogy a millenniumi hamburgerekkel szemben az idén az EU-csillagoknak és a magyar színeknek jut majd szerep. A tűzijáték alatt külön erre a célra írt zene lesz majd hallható. Kérdésekre válaszolva Gál elmondta, hogy tervezik a szilveszteri tűzijáték hagyományának továbbvitelét is, kiemelte azonban, hogy az idő rövidsége miatt az augusztus 20-ai ünnepségen alkalmazott meghívásos pályázattal szemben ott már nyílt közbeszerzési procedúrával választják ki a közreműködő partnereket.

A kormány döntése alapján a Kossuth-év lezárására 200 millió forintot különítettek el, a záróünnepségek országszerte szeptember 20-21-én lesznek.