Auguszta
-7 °C
0 °C

Két évet kaphat Kőbánya volt alpolgármestere

2007.10.29. 19:13
A Fővárosi Bíróság bűnösnek találta Kaszab Csabát, Kőbánya korábbi szocialista alpolgármesterét üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettében. Az ítélet nem jogerős.

Vezető beosztású hivatalos személy által folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettében bűnösnek mondta ki Kaszab Csaba vádlottat a Fővárosi Bíróság (FB), az ítélet nem jogerős, közölte a testület sajtótitkársága hétfőn. A közlemény nem tér ki arra, hogy Kaszab Csaba korábban milyen vezető beosztásban dolgozott, de tudható, hogy a szocialista politikus a korábbi önkormányzati ciklusban a X. kerületi önkormányzat alpolgármestere volt.

Kőbánya korábbi alpolgármesterét még szeptember 20-án, elsőfokú, nem jogerős döntésében mondta ki bűnösnek az FB. A testület két év börtönbüntetésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható, és egyben 4,43 millió forint vagyoni előny megfizetésére kötelezte, áll a közleményben.

Két éve, szeptember végén tartottak házkutatást a kőbányai polgármesteri hivatalban, akkor a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal iratokat foglalt le. Az egyik internetes portál akkor azt írta, hogy az ügy hátterében fiktív épületfelújítások álltak, és az el nem végzett munkák után számlákat fizettek ki.

Kaszab Csaba már lemondott lemondott X. kerületi MSZP-frakcióvezetői posztjáról. A X. kerületi Fidesz vasárnapi közleményében ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy Kaszab Csaba jelenleg is az MSZP kőbányai elnökségének a tagja. Az MSZP budapesti ügyvezető elnöke korábban azt nyilatkozta az Indexnek, hogy a szocialisták addig nem kommentálják a vesztegetési ügyet, amíg nem születik jogerős ítélet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!