Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lesz Kormányzati Szolgáltató Központ

2006.07.28. 08:44

A tervek szerint már jövőre megkezdik a Kormányzati Szolgáltató Központ megszervezését - mondta a Népszavának Batiz András kormányszóvivő, aki ezzel cáfolta azokat a lapértesüléseket, amelyek a minisztériumi reformok "felpuhulásáról" szóltak.

A kormányfő idén május 31-én jelentette be, hogy a tárcáktól egy központi szervezetbe helyezik át a szaktevékenység elvégzéséhez közvetlenül nem szükséges háttértevékenységeket (például humánerőforrás menedzsment, könyvelés, kontrolling, bérszámfejtés, karbantartás). Az ezzel eddig foglalkozók létszáma a felére csökken, többségük a központi szolgálathoz kerül, a tárcáknál egy kisebb kiszolgáló egység marad csak. A miniszterelnök akkor arról is beszélt, hogy a központi szolgálatot két egységből szervezi meg.

A Népszava úgy tudja, a központ részben a Miniszterelnöki Hivatalban ma is működő központi ellátószolgálat kereteinek kibővítésével jön létre, míg a pénzügyi területek a Magyar Államkincstárral szoros együttműködésben végzik majd a könyvelés és ellenőrzés feladatait.