Friderika
13 °C
29 °C

Megemelte a diákhitel összegét a kormány

2002.05.14. 18:32
Megemelte a diákhitel összegét és az állami támogatású felsőoktatási képzésbe felvehető diákok keretszámát utolsó teljes jogkörű ülésén az Orbán-kabinet. Pintér Sándor beszámolt a móri bankrablók utáni nyomozás eredményeiről.
Még nem fejeződött be a kormány utolsó teljes jogkörű ülése, azonban néhány kérdésben döntés született - jelentette be Borókai Gábor kormányszóvivő keddi sajtótájékoztatóján.. Ezek közé tartozik, hogy a kormány az oktatási miniszter előterjesztésére a 2002-2003-as tanévtől huszonötezer forintra emelte a diákhitel legmagasabb igényelhető összegét az eddigi huszonegyezer forintról.

Növekvő tanulólétszám

Döntés született az állami támogatású képzésre felvehető diákok keretszámának növeléséről is, jövőre az eddigi 58 500-ról 62 000 emelték a hallgatói létszámot. Ebből 35 000-en főiskolai, 21 500-an egyetemi, 5 500-an pedig akkreditált képzésben vehetnek részt. A kormányülésen nem került napirendre a Mol gázüzletágának megvétele.

Pintér beszámolt

Pintér Sándor belügyminiszter a keddi kormányülésen beszámolt arról, hogy rengeteg lakossági bejelentés érkezett, amelyek nyomán a rendőrség több olyan személyt vett őrizetbe, akik fegyverrel elkövetett bűncselekménnyel gyanúsíthatók, de egyiküket sem tudták eddig összefüggésbe hozni a Móron történt bankrablással. Pintér Sándor elmondta, hogy belföldön és külföldön egyaránt keresik a móri rablógyilkosság elkövetőit. Hangsúlyozta, hogy a rendőrség rendkívül nagy erőkkel folytatja a nyomozást.

A kormány a móri áldozatok emlékére május 17-re nemzeti gyásznapot hirdetett.