Judit
3 °C
7 °C

Megemelte a diákhitel összegét a kormány

2002.05.14. 18:32
Megemelte a diákhitel összegét és az állami támogatású felsőoktatási képzésbe felvehető diákok keretszámát utolsó teljes jogkörű ülésén az Orbán-kabinet. Pintér Sándor beszámolt a móri bankrablók utáni nyomozás eredményeiről.
Még nem fejeződött be a kormány utolsó teljes jogkörű ülése, azonban néhány kérdésben döntés született - jelentette be Borókai Gábor kormányszóvivő keddi sajtótájékoztatóján.. Ezek közé tartozik, hogy a kormány az oktatási miniszter előterjesztésére a 2002-2003-as tanévtől huszonötezer forintra emelte a diákhitel legmagasabb igényelhető összegét az eddigi huszonegyezer forintról.

Növekvő tanulólétszám

Döntés született az állami támogatású képzésre felvehető diákok keretszámának növeléséről is, jövőre az eddigi 58 500-ról 62 000 emelték a hallgatói létszámot. Ebből 35 000-en főiskolai, 21 500-an egyetemi, 5 500-an pedig akkreditált képzésben vehetnek részt. A kormányülésen nem került napirendre a Mol gázüzletágának megvétele.

Pintér beszámolt

Pintér Sándor belügyminiszter a keddi kormányülésen beszámolt arról, hogy rengeteg lakossági bejelentés érkezett, amelyek nyomán a rendőrség több olyan személyt vett őrizetbe, akik fegyverrel elkövetett bűncselekménnyel gyanúsíthatók, de egyiküket sem tudták eddig összefüggésbe hozni a Móron történt bankrablással. Pintér Sándor elmondta, hogy belföldön és külföldön egyaránt keresik a móri rablógyilkosság elkövetőit. Hangsúlyozta, hogy a rendőrség rendkívül nagy erőkkel folytatja a nyomozást.

A kormány a móri áldozatok emlékére május 17-re nemzeti gyásznapot hirdetett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?