Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Még nincs döntés az MSZP főpolgármester-jelöltjének visszaléptetéséről

2002.09.04. 11:46
Kovács László szocialista pártelnök szerint jelenleg nincsen napirenden az MSZP főpolgármester-jelöltjének visszaléptetése, az azonban nem zárható ki, hogy valahol valakik beszéltek és beszélni fognak erről a kérdésről.
"Ismétlés a tudás anyja: jelenleg nincsen napirenden Gy. Németh Erzsébet visszaléptetése" - így reagált Kovács László, az MSZP elnöke szerdai sajtótájékoztatóján a szocialisták főpolgármester-jelöltjével kapcsolatos kérdésre.

Valahol, valamikor

Sajtóhírek szerint az MSZP vezetése megosztott abban a kérdésben, hogy Gy. Németh Erzsébet továbbra is részt vegyen-e az önkormányzati kampányban mint a párt főpolgármester-jelöltje, vagy lépjen vissza az SZDSZ-es Demszky Gábor javára. Kovács László korrektnek nevezte, de nem kommentálta Demszkynek azt az ajánlatát, hogy ebben az esetben Gy. Németh Erzsébet általános főpolgármester-helyettesi poszt jelöltje lenne. Arról, hogy ha most nincs is napirenden a visszaléptetés, korábban volt-e, a szocialista pártelnök úgy nyilatkozott: "az, hogy két, három, vagy öt ember valahol valamikor erről beszélgetett, vagy beszélgetni fog, nem zárható ki".

Még nincs döntés

Az MSZP-n belül egyelőre még nincsen végső döntés, elfogadott testületi álláspont a kérdésről. Az Index úgy tudja, a szocialisták fő törekvése ma már - belátva, hogy a főpolgármesteri poszt elnyerésére jelöltjüknek nincsen sok esélye - a listás szavazatok maximalizálása. A kérdés az, hogy ezt miként tudják elérni. Jelenleg úgy tűnik, hogy Gy. Németh Erzsébetet vagy "állva hagyják", vagy pedig a legutolsó pillanatban léptetik vissza Demszky Gábor javára.

"Kormány a tettek mezején"

Kovács László szerdai, Kuncze Gáborral, az SZDSZ elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy vasárnap délután három órakor "Kormány a tettek mezején" címmel találkozót szervez a két koalíciós partner. A politikus emlékeztetett arra, hogy a kabinet hivatalba lépését követően már volt egy hasonló rendezvény, amelyen bemutatkoztak a miniszterek. Az akkori programhoz hasonlóan most is lehet személyesen kérdezni az egyes tárcák vezetőivel. A rendezvényen részt vesz Medgyessy Péter kormányfő, a két koalíciós párt elnöke, valamint az MSZP és az SZDSZ polgármester-jelöltjeinek egy része is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?