Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Még nincs döntés az MSZP főpolgármester-jelöltjének visszaléptetéséről

2002.09.04. 11:46
Kovács László szocialista pártelnök szerint jelenleg nincsen napirenden az MSZP főpolgármester-jelöltjének visszaléptetése, az azonban nem zárható ki, hogy valahol valakik beszéltek és beszélni fognak erről a kérdésről.
"Ismétlés a tudás anyja: jelenleg nincsen napirenden Gy. Németh Erzsébet visszaléptetése" - így reagált Kovács László, az MSZP elnöke szerdai sajtótájékoztatóján a szocialisták főpolgármester-jelöltjével kapcsolatos kérdésre.

Valahol, valamikor

Sajtóhírek szerint az MSZP vezetése megosztott abban a kérdésben, hogy Gy. Németh Erzsébet továbbra is részt vegyen-e az önkormányzati kampányban mint a párt főpolgármester-jelöltje, vagy lépjen vissza az SZDSZ-es Demszky Gábor javára. Kovács László korrektnek nevezte, de nem kommentálta Demszkynek azt az ajánlatát, hogy ebben az esetben Gy. Németh Erzsébet általános főpolgármester-helyettesi poszt jelöltje lenne. Arról, hogy ha most nincs is napirenden a visszaléptetés, korábban volt-e, a szocialista pártelnök úgy nyilatkozott: "az, hogy két, három, vagy öt ember valahol valamikor erről beszélgetett, vagy beszélgetni fog, nem zárható ki".

Még nincs döntés

Az MSZP-n belül egyelőre még nincsen végső döntés, elfogadott testületi álláspont a kérdésről. Az Index úgy tudja, a szocialisták fő törekvése ma már - belátva, hogy a főpolgármesteri poszt elnyerésére jelöltjüknek nincsen sok esélye - a listás szavazatok maximalizálása. A kérdés az, hogy ezt miként tudják elérni. Jelenleg úgy tűnik, hogy Gy. Németh Erzsébetet vagy "állva hagyják", vagy pedig a legutolsó pillanatban léptetik vissza Demszky Gábor javára.

"Kormány a tettek mezején"

Kovács László szerdai, Kuncze Gáborral, az SZDSZ elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy vasárnap délután három órakor "Kormány a tettek mezején" címmel találkozót szervez a két koalíciós partner. A politikus emlékeztetett arra, hogy a kabinet hivatalba lépését követően már volt egy hasonló rendezvény, amelyen bemutatkoztak a miniszterek. Az akkori programhoz hasonlóan most is lehet személyesen kérdezni az egyes tárcák vezetőivel. A rendezvényen részt vesz Medgyessy Péter kormányfő, a két koalíciós párt elnöke, valamint az MSZP és az SZDSZ polgármester-jelöltjeinek egy része is.