Judit
2 °C
7 °C

Csökkent az ügyészség iránti bizalom

2005.08.22. 07:07
A magyarok négyötöde szerint sosem derül ki az igazság Kulcsár Attila húszmilliárdos sikkasztási ügyében. A Medián felmérésében megkérdezettek kétharmada szerint az ügyben mindkét politikai oldal érintett.

Jelentősen csökkent a polgárok bizalma az ügyészségben a Kulcsár Attila kihallgatásán készült felvételek nyilvánosságra kerülése óta, derült ki a Medián a Népszabadság és a Szólás Szabadsága felkérésére készült közvélemény-kutatásából. Augusztus elejéhez képest a teljes népesség körében öt százalékot csökkent a bizalom az ügyészséggel szemben.

Leginkább a kormánypártok támogatói vesztették el bizalmukat a nyomozati hatóságban, írja a Népszabadság. Körükben a korábbi hatvanegy pontról ötvenhárom pontra csökkent a bizalmi index. Az ellenzéki és a pártsemleges megkérdezettek körében a csökkenés nem jelentős, két-két százalékpont.

A Medián felmérése szerint a megkérdezettek többsége még mindig úgy látja, hogy az ügyészség politikailag semleges. A teljes népesség tizenkilenc százaléka szerint az ügyészség kormánypárti, tizenhárom százaléka szerint ellenzéki befolyás alatt áll.

A Medián augusztus 17-18-án készített telefonos felmérése szerint minden eddiginél többen, a megkérdezettek közel két harmada véli úgy, hogy a Kulcsár-ügyben a kormányoldal és az ellenzék politikusai egyaránt érintettek. Másfél éve a megkérdezettek fele, két éve negyvenkét százaléka vélekedett így. Ennél is többen, hetvenhét százaléknyian vélik úgy, hogy sosem fog kiderülni az igazság a húszmilliárd forintos sikkasztás ügyében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?