Valér
2 °C
8 °C

Kulcsár megszólalt a brókerperen

2006.05.11. 11:03
Kulcsár Attila videóvallomását véleményezték a bróker-ügy csütörtöki tárgyalásán a vádlottak ügyvédei. Ruttner György, Kerék Csaba ügyvédje megismételte azt a korábbi álláspontját, hogy a videóra vett vallomás leirata nem az elhangzottakat tartalmazza, ezért azt kértre, ne vegyék figyelembe a dokumentumban foglaltakat.

Törvényellenesnek tartja Ruttner György, a másodrendű vádlott Kerék Csaba védője a Kulcsár Attila videóvalloomásáról készített jegyzőkönyvet, ezért csütörötökön arra kérte a bíróságot, ne vegye figyelembe a szerdán levetített felvétel alapján készült anyagot.

Az ügyvéd szerint elfogadhatatlan az eljárás, és nem hiteles a jegyzőkönyv. Ruttner az Alkotmánybírósághoz fordult, mert szerinte az ügyészség párhuzamos eljárást folytatott. Úgy vélte, az ügyészség vagy maga nyomoz, vagy nyomoztat, a kettő keveréke ellentétes a büntetőeljárási törvénnyel. Ehhez csatlakozott Garamszegi Gábor védője, aki szerint Kulcsár Attila összes vallomását figyelmen kívül kellene hagyni.

A tárgyaláson Ruttner a jelen nem lévő Zámbó Gyulát, Kulcsár védőjét szapulta a videóra rögzített Kulcsár kihallgatáson történtek miatt. A tanácsvezető bíró kérte, az ügyvédek ne minősítsék egymást, olyan ügyvédeket pedig különösen ne negatív felhanggal, akik jelen sincsenek.

Zalán Viktor ügyész szerint nem történt törvénysértés, és hivatkozott egy vizsgálatra, amit erről a fővárosi főügyész helyettese készített el. Ruttner kétségbe vonta a vizsgálat pártatlanságát.

Csütörtökön El Abed Hassant is kihallgatta a bíróság. A szír pénzváltó tagadta, hogy tíz százaléknyi jutalékot kapott és így százmilliókat részesült volna az általa tisztára mosott pénzből. A pénzváltó úgy emlékszik, az évek folyamán legfeljebb 20-40 millió forintot kapott,, arról viszont nem tudott nyilatkozni, testvére milyen összegben részesült a pénzből. Kulcsár Attila elsőrendű vádlott ezúttal megszólalt a tárgyaláson és kitartott amellett, hogy a szír százmilliókat kapott tőle jutalék gyanánt.