Gerzson
-3 °C
2 °C

Kulcsár mindent beismert

2004.06.05. 08:12
Tíz hónapos hallgatás után pénteken több mint öt órán keresztül vallott a brókerbotrány főszereplője, Kulcsár Attila. A Magyar Hírlap információi szerint az álbróker beismerte a terhére rótt bűncselekményeket, és bűntársakat is megnevezett.
Öt órán át beszélt a Fővárosi Főügyészségen Kulcsár Attila, a többmilliárd forintos sikkasztással vádolt főgyanúsítottja. Mint korábban beszámoltunk róla, az álbróker csaknem egy éves hallgatás után döntött úgy, hogy vallomást tesz. A szerdai kihallgatás részletei nem ismertek, a péntekin azonban lapinformációk szerint sok mindent bevallott Kulcsár.

A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy Kulcsár Attila érdemi vallomást tett. Az álbróker nagyrészt elismerte a terhére rótt bűncselekményeket. Sőt, segítőként több személyt is megnevezett.

Részletes vallomás

A Népszabadság értesülése szerint Kulcsár beszámolt az 1998 és 2000 között történtekről, ismertette a brókerbotrány előzményeit, és válaszolt az ügyészség kérdéseire is. A napilap szerint elmondta, hogy mivel telefonos üzletkötőként került a K&H Bankhoz, nem volt szüksége brókervizsgára. Feltűnően gyors előmenetelét annak köszönhette, hogy mindenkinél több jó ügyfelet vitt a banknak.

Kulcsár vallomása szerint Kerék Csaba, a Britton cégcsoport magyarországi vezetője volt a főnök kettejük közül, "ő találta ki az okosságot". Kulcsár ötletei sokszor nem nyerték el az ügyfelek tetszését, ezért döntöttek úgy, hogy a tudtuk nélkül használják pénzüket. A Népszabadság szerint ennek a haszonnak az egy részét tették zsebre.

A Népszabadság értesülései szerint Kulcsár az ügy több szereplőjét is új megvilágításba helyezte, új lendületet adva a nyomozásnak. Az álbróker politikusokról, közéleti szereplőkről nem tett említést. Vallomását szerdán folytatja.