Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Meghosszabbíthatják Kulcsár házi őrizetét

2004.10.26. 15:28
A hónap végén járna le a többmilliárd forintos sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attila házi őrizete, de a Fővárosi Főügyészség Kiemelt Ügyek Osztálya három hónapos hosszabbítást indítványoz. A bíróság a héten dönt.
Kulcsár házi őrizetének meghosszabbítását kezdeményezte a Fővárosi Főügyészség kedden, az indítványról a nyomozási bíró dönt - mondta a főügyészség szóvivője. "A Fővárosi Főügyészség Kiemelt Ügyek Osztálya három hónappal indítványozta meghosszabbítani a gyanúsított napokban lejáró házi őrizetét" - mondta Dobos Gabriella. Az Index érdeklődésére a szóvivő azt mondta, a bíróság ezen a héten dönt az ügyben.

Nem indokolt a kényszerintézkedés megváltoztatása

#alt#
Kulcsár neve nincs a csengőn
fotó: Index
Arra a kérdésre, hogy az előzetes letartóztatás lehetősége nem merült-e fel, annyit mondott, hogy az egy hónappal ezelőttihez képest nem változott a helyzet, ezért az ügyészség szerint indokolatlan lenne a jelenleg fennálló "kényszerintézkedés megváltoztatása".

A brókerbotrányban többmilliárdos sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attila előzetes letartóztatását szeptember 30-án az ügyészség indítványára megszüntette a bíróság és egyúttal elrendelte házi őrizetét. Kulcsár március 30-a óta volt előzetes letartóztatásban.

Ihász Sándor főügyész a házi őrizet elrendelésekor elmondta, hogy Kulcsár több beismerő, magát súlyosan terhelő vallomást tett és új adatokat, bizonyítékokat szolgáltatott. Házi őrizetbe helyezése mellett szól, hogy már több mint egy éve fogva tartják. Ez idő alatt pedig a nyomozó hatóságok az alapvető tanúkat meghallgatták, a fontos bizonyítékokat beszerezték. Így csökkent a veszélye annak, hogy Kulcsár befolyásolja a tanúkat, megsemmisíti a bizonyítékokat.