Gusztáv
-4 °C
1 °C

Megkezdődött az iratismertetés a Kulcsár-ügyben

2005.06.24. 12:25
Irathegyek a sikkasztásról
A nyomozásban 55 372 oldal irat keletkezett, ezt 130 kötetbe rendezték. A gyanú szerint 1998-99-ben sikkasztottak először az ügyfelektől, ez a módszer 2002 áprilisától változott meg, amikor már két nagyobb gazdasági társaság számláiról történtek a jogellenes átutalások. A sikkasztás értéke 20 milliárd forint volt, amivel 10 milliárd forint kárt okoztak a gyanúsítás szerint az elkövetők.
Megkezdődött az iratismertetés a Kulcsár-ügyben pénteken, közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője. Az iratismertetés néhány héttől akár másfél hónapig is eltarthat, attól függően, hogy a gyanúsítottak milyen mélységig tanulmányozzák át az iratokat, mondta Horváczy Emese. A szóvivő nem árulta el, hogy melyik gyanúsított mikor megy be a rendőrségre az iratismertetésre. Mint mondta, ennek közléséhez a gyanúsítottak nem járultak hozzá.

A KandH Equities-ügynek huszonhat gyanúsítottja van, közülük kettő ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben. Az eljárási törvény szerint a nyomozásra konkrét személy ellen két évük van a hatóságoknak, így a vádemelésnek 2005. augusztus végéig kell megtörténnie. A 26 gyanúsítottat számos bűncselekménnyel gyanúsították meg, többek között magánokirat-hamisítással, sikkasztással, pénzmosással, vesztegetéssel és orgazdasággal.