Vendel
6 °C
20 °C

Több milliárdot nem találnak a Kulcsár-perben

2008.04.10. 07:18
Szakértői vélekedések szerint, írja a Magyar Hírlap, a brókerbotrányban forgó több milliárd forint sorsa ismeretlen. A Kulcsár-per tárgyalásán a pénzügyi szakértők azt állították: a rendelkezésükre bocsátott adatok alapján az sem biztos, hogy honnan érkeztek és hová utalták a vád szerint bűncselekményekből származó összegeket.

A Kulcsár per tegnapi tárgyalásán a brókerbotrány igazságügyi könyv- és tőkepiaci szakértői arról beszélte, hogy sem az elkövetés, sem pedig a kár értékét nem tudták pontosan meghatározni, írja a Magyar Hírlap.

Az újság szerint a Kulcsár Attila és védője kérdéseire válaszoló szakértők azt állítják: a pénzmosás-, csalás- és okirathamisítás-sorozatról rendelkezésükre bocsátott adatok alapján több milliárd forintról még azt sem tudták nyomon követni, hogy honnan érkezett és hová, kinek utaltak át a vád szerint a bűncselekményből származó összegekből.

A szakértők, írja a Magyar Hírlap, hangsúlyozták, hogy több olyan külföldi számláról tudnak, amelyekről kért adatokat az adott országok pénzintézeteitől a magyar nyomozó hatóság. semmilyen segítséget nem kapott.

A tárgyalás után a Magyar hírlapnak több védő is azt nyilatkozta, nem értik, miképp tekinthetett megválaszoltnak olyan kérdéseket a bíró, amelyekre a szakértők sem tudtak kielégítően megfelelni. Az ügyvédek úgy gondolják, hogy az elkövetési és a kárérték pontos megállapításához szükséges az informatikai szakértő kirendelése is.