Árpád
-2 °C
4 °C

Több milliárdot nem találnak a Kulcsár-perben

2008.04.10. 07:18
Szakértői vélekedések szerint, írja a Magyar Hírlap, a brókerbotrányban forgó több milliárd forint sorsa ismeretlen. A Kulcsár-per tárgyalásán a pénzügyi szakértők azt állították: a rendelkezésükre bocsátott adatok alapján az sem biztos, hogy honnan érkeztek és hová utalták a vád szerint bűncselekményekből származó összegeket.

A Kulcsár per tegnapi tárgyalásán a brókerbotrány igazságügyi könyv- és tőkepiaci szakértői arról beszélte, hogy sem az elkövetés, sem pedig a kár értékét nem tudták pontosan meghatározni, írja a Magyar Hírlap.

Az újság szerint a Kulcsár Attila és védője kérdéseire válaszoló szakértők azt állítják: a pénzmosás-, csalás- és okirathamisítás-sorozatról rendelkezésükre bocsátott adatok alapján több milliárd forintról még azt sem tudták nyomon követni, hogy honnan érkezett és hová, kinek utaltak át a vád szerint a bűncselekményből származó összegekből.

A szakértők, írja a Magyar Hírlap, hangsúlyozták, hogy több olyan külföldi számláról tudnak, amelyekről kért adatokat az adott országok pénzintézeteitől a magyar nyomozó hatóság. semmilyen segítséget nem kapott.

A tárgyalás után a Magyar hírlapnak több védő is azt nyilatkozta, nem értik, miképp tekinthetett megválaszoltnak olyan kérdéseket a bíró, amelyekre a szakértők sem tudtak kielégítően megfelelni. Az ügyvédek úgy gondolják, hogy az elkövetési és a kárérték pontos megállapításához szükséges az informatikai szakértő kirendelése is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?