Ágnes
-1 °C
2 °C

Külső kerületi körút épül Dél-Pesten

2003.08.25. 07:57
A külső kerületi körút az M0-ás keleti szektora és annak gödöllői átkötése által érintett területén jelentene összeköttetést. Pestszentlőrincnél valószínűleg alagútban vezethet az út, amely összesen negyven-ötvenmilliárdba kerülne. Az első szakasz 2015-ig készülne el.
Előszabályozási terv készül a délkelet-pesti városrészeket összekötő, úgynevezett külső kerületi körút északi szakaszára - írja a Népszabadság. Az ötmillió forintból elkészülő terv lényege, hogy az út majdani nyomvonalát a már meglévő rendezési tervekbe illesszék. A dokumentumban a kőbányai Gyömrői út és az M0-ás közötti területre vonatkozó nyomvonalat határozzák meg.

A külső kerületi körút déli szakaszára már elkészültek a tervek, amelyeket jóvá is hagyott a Fővárosi Közgyűlés. A fővárosi elképzelések szerint a körút déli, Soroksári körút és Gyömrői út közötti szakasza 2015-ig, az északi részek pedig utána készülhetnek el.

A távlati, jelentősebb útfejlesztések közé sorolható a Soroksárt, Pestszentlőrincet, a XVII. és a XVII. kerületet összekötő külső kerületi körút megépítése, becslések szerint negyven-ötvenmilliárd forintos költséggel. A külső kerületi körút az M0-ás keleti szektora és annak úgynevezett gödöllői átkötése által érintett területén jelentene kulcsfontosságú összeköttetést, a városon belül. Pestszentlőrincnél valószínűleg alagútban vezethet az út, vagy kéreg alatti átvezetéssel. Az útszakasz a tervek szerint kétszer kétsávos lesz.