Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Arculatot épít a Külügyminisztérium

2003.11.26. 15:19
A Külügyminisztérium pályázatot hirdetett két napilapban a tárca egységes arculatának megtervezésére és az arculati elemek kidolgozására. A nyertest a szabadkézi vételi eljárás keretében választják ki. Eddig csaknem harminc cég jelentkezett, velük csütörtökön tartja első konzultációját a tárca.
A Külügyminisztérium tervei szerint a jövő év május elsejétől már önálló, független arcculattal jelennek meg a névjegykártyáktól kezdve a meghívókon át a különféle hirdetésekig. A tárca pályázatára harminc cég jelentkezett, velük csütörtökön tartják az első konzultációt - tudta meg az Index. A minisztérium szabadkézi vétellel történő beszerzéséről szóló szabályok szerint választja ki a nyertest, amelyre lehetőségük van, mert - a tervek szerint - netto tízmillió forint alatt marad a kiírás összértéke.

Jelenjen meg: a külügy munkálkodik

A pályázat célja a Népszabadságban és Magyar Nemzetben megjelent fizetett hirdetés szerint "a Külügyminisztérium arculatát meghatározó, vizuális arculati alapelemek elkészíttetése." Az arculatnak közvetítenie kell, hogy a "Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma az Európai Unióba és a NATO-ba integrált, független, modern Magyarország külpolitikájának, diplomáciai tevékenységének kormányzati megvalósításán, illetve annak külföldi kommunikációján munkálkodik. Elsődleges feladata a magyar külpolitikai és külgazdasági érdekek, valamint az Országgyűlés és a Kormány által megfogalmazott prioritások képviselete" - olvasható a kiírásban.

Korszerűség és tradíció

A fenntiek alapján a minisztérium világos, rejtett utalásoktól és bonyolult szimbolikáktól mentes megjelenést kér, amely "ötvözi a korszerűség és a tradíció elemeit. Az arculat nem tükrözhet rövid távú szempontokat és a napi politikai aktualitásokra való utalásokat, hanem időtálló elemekből kell építkeznie. Legyen elegáns, méltóságteljes hivatalosság nélküli. Az arculat ne alkalmazzon historizáló elemeket és mértéktartóan kezelje a nemzeti jelképeket, valamint megfelelően illeszkedjen a nemzetközi trendekhez".