Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Kuncze ellen kezdett kampányolni az MSZP

2005.09.20. 07:32
Az SZDSZ elnöke elleni kampányba kezdett az MSZP helyi szervezete Szigetszentmiklóson - írta a Népszabadság. A fizetett hirdetésekben Mécs Imre "kirekesztése" miatt bírálja Kuncze Gábort a szocialista alapszervezet, amelyet Varjú László, Kuncze 2006-os kihívója vezet.

"Ön szerint helyesen jár-e el az SZDSZ-es miniszter vezette Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, amikor nem tervezi a 'szigeti gerincút' 2006-os megépítését?" - teszi fel a kérdését a helyi olvasóknak az MSZP egy hirdetése.

Mert támogatta Szilit

A Népszabadságnak Varjú László nem tagadta, hogy ő áll a fizetett hirdetések mögött, amivel szerinte a helyi problémákra hívják fel a figyelmet. A hirdetésben az SZDSZ-re vonatkozó kérdések formájában hívják fel a leendő szavazók figyelmét a problémás ügyekre. A már idézetten kívül egy másik is megjelent: "Helyesen jár el Kuncze Gábor és pártja, mikor Mécs Imrét kirekeszti a lehetséges országgyűlési képviselőjelöltek közül azért, mert támogatta a szocialista párt köztársaságielnök-jelöltjét?" Varjú elismerte, hogy ez valóban nem kifejezetten helyi téma, de megegyezik az MSZP elnökének véleményével.

Folytatása lesz

Kuncze Gábor a hirdetésekkel kapcsolatban a Népszabadság kérdésére csupán annyit jegyzett meg: kicsit korainak tartja azokat. Horn Gábor, a párt kampányfőnöke szerint mindez jól mutatja néhány MSZP-s politikus viszonyát a liberális párthoz. Nem készülnek arra, hogy hirdetésekben válaszoljanak. Varjú László szerint a szöveg megjelenése előtt nem egyeztettek az MSZP-központtal. Hiller István szocialista pártelnök lapunk érdeklődésére azt mondta: az MSZP célja, hogy a választásokon ismét a jelenlegi kormánykoalíció kapjon megbízást, az ellenfelük a jobboldal. A lap érdeklődésére Varjú László úgy vélte, hogy lesz folytatása a hirdetéseiknek. Az MSZP-s képviselő már 2002-ben is Kunczével vívott a körzetben, akkor az első forduló után az első helyről lépett vissza az SZDSZ-es elnök javára. Varjú tegnap azt mondta, hogy ezt még egyszer nem akarja megtenni.