Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Kuncze végleg kiszáll a politikából

2006.10.19. 14:48
Márciustól biztosan nem Kuncze Gábor lesz az SZDSZ elnöke, és a Magyar Narancsnak adott interjújából az is kiderül, végleges döntést hozott arról, hogy kiszáll a politikából.

"Befejezem, mert már nem tudok hozzátenni sem az SZDSZ-hez, sem a magyar politikához" - nyilatkozta Kuncze Gábor az SZDSZ elnöke a Magyar Narancsnak.

A lapnak adott interjúban megerősítette, hogy nem fog újra indulni a párt elnöki posztjáért az SZDSZ jövő márciusi küldöttgyűlésén. Beszélt arról is, hogy 2010-ig egyéniben megválasztott képviselő, amiről felelőtlenség lenne lemondania, tehát "addig csinálom". "Utána meg mást" - válaszolta arra a kérdésre, hogy 2010 után mi lesz vele.


Kuncze hosszan fejtegeti, hogy 1990 óta van "az első vonalban", és mostanra jutott el odáig, hogy "ebből elég volt, és majd mást akarok csinálni". Kunczénak elsősorban abból van elege, hogy a pártok nem képesek megegyezni a fontosabb kérdésekben, és "a nagyon erősen mediatizált, sok esetben tartalom nélküli politizálás engem nem szórakoztat".

"Nem igaz az, hogy mindig nekem kell lennem az SZDSZ elnökének, meg az sem igaz, hogy az SZDSZ csak akkor működik, ha én vagyok a párt elnöke" - fogalmazott, majd hozzátette, hogy az új elnöknek - aki pártbeli vélemények szerint Fodor Gábor vagy Kóka János lehet - a következő választásokig lesz ideje a felkészülésre. Kuncze az interjúban egyértelművé tette azt is, döntése végleges.