Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Nem akarom kétfejűvé tenni a pártot

2000.12.04. 13:22
Nem akarok gátat görditeni Demszky Gábor elé - jegyezte meg Kuncze Gábor a Szabad Demokraták Szövetségének frakcióülése után, ahol lemondott frakcióvezetői posztjáról. Az ülés elején részt vett Demszky Gábor is, aki Szent-Iványi Istvánt javasolta a frakció élére.
Kuncze Gábor
Másként képzeljük a politizálás stilusát és a frakció működtetését - mondta Kuncze Gábor a most megválasztott pártelnök és közte lévő ellentétekről. Az ex-frakcióvezető kifejtette, hogy kölcsönösen nem marasztalták egymást Demszkyvel, azaz a jövőben párttisztséget nem vállal. A politikus szerint igy végre több ideje juthat egyéni választókörzetére. Kuncze Gábor lemondásában az is szerepet játszott, hogy nem akarta kétfejűvé tenni a pártot.

Az ülés elején részt vett Demszky Gábor is, aki Szent-Iványi Istvánt ajánlotta a frakcióvezetői posztra. Kuncze elmondta, hogy más jelöltről ő sem tud. Az SZDSZ frakciószabályzata szerint egy hét áll rendelkezésre új vezetőt jelölni.

Demszky és csapata bizonyithat

Szent- Iványi István 1990 óta országgyűlési képviselő. 1997-98-ban már volt a szabad demokraták frakcióvezetője. Jelenleg a külügyi bizottság elnöke és Demszky Gábor egyik bizalmi embere. A hétvégi SZDSZ küldöttgyűlésen beválasztották a párt ügyvivői testületébe is, ahol nagy számban megtalálhatók a Demszkyhez közel álló politikusok, például Zwack Péter, Wekler Ferenc, a parlament alelnöke és Böhm András, fővárosi frakcióvezető is.

Kuncze szerint most itt a lehetőség Demszky Gábornak, hogy bizonyitson. Ehhez ő sok sikert kiván.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!