Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Kuncze emlékei szerint az MSZP találta ki a vizitdíjat

2008.04.04. 14:31
A volt szabaddemokrata pártelnök beváltotta néhány napja tett ígéretét, és elkezdett visszaemlékezni arra, hogy a koalícióban kinek milyen szerepe volt az egészségügyi reform ügyében a kormányprogram kidolgozásakor

Az MSZP ötlete volt a kórházi napidíj - jelentette ki Kuncze Gábor csütörtökön Szegeden. Az SZDSZ korábbi elnöke Sándor Klára liberális országgyűlési képviselő meghívására érkezett a csongrádi megyeszékhelyre. A korábbi tervek szerint kulturális témáról beszélgettek volna, mégis aktuálpolitika volt terítéken.

Kuncze Gábor azt mondta, hogy a kórházi napidíjról szóló törvényjavaslatot Draskovics Tibor jelenlegi szocialista igazságügyi és rendészeti miniszter terjesztette elő. Az összeg eredetileg nyolcszáz forint lett volna. Kuncze szerint nem lehet a liberálisok felelőssége a díj, hiszen az 5 százalékos SZDSZ nem tudta volna megerőszakolni a negyvennyolc százalékos MSZP-től.

A vizitdíjról az expártelnök egy tévés beszélgetésben szintén úgy emlékezett meg, mint ami szocialista javaslatra került a kormányprogramba. A politikus Szegeden azt is kijelentette, most úgy gondolja, 2010-ben nem indul országgyűlési képviselői posztért.

Méltatlan, sértettségre utaló megnyilvánulások ezek Kuncze Gábor részéről - nyilatkozta a volt SZDSZ-elnök emlékezéseiről Kökény Mihály. Az MSZP-s egészségpolitikus az Indexnek azt mondta, azért nem tartja helyénvalónak a Kuncze viselkedését, mert szerint a ciklus elején a két párt együtt vállalta a reformok bevezetését. Az, hogy akkor pontosan ki mit mondott - szerinte - érdektelen. Kökény véleménye szerint Kuncze ráadásul önkényesen kiragadott jegyzeteket idéz, hiszen Molnár Lajos már a miniszteri kinevezése előtti meghallgatáson kapott kérdéseket a vizitdíjról.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!