Konrád, Tivadar
10 °C
23 °C

Gyanúsított lett a K&H Equities volt vezérigazgatója

2004.04.30. 07:14
Nem tett vallomást csütörtökön az ORFK szervezett bűnözés elleni igazgatóságán Csuka László, a K&H Equities volt vezérigazgatója, akit bűnsegédként elkövetett sikkasztással gyanúsít a rendőrség - értesült a Népszabadság. Csuka a Kulcsár Attila nevével fémjelzett tízmilliárdos sikkasztási ügyben a tizenötödik gyanúsított. Legtöbb társához hasonlóan ő is szabadlábon védekezhet.
A napilap értesülései szerint az ORFK azzal gyanúsítja Csukát, hogy közreműködött a Betonút Rt.-nek a K&H Equities Rt.-nél tartott négymilliárdos befektetésének elsikkasztásában.

Nem tett semmit

Mint ismert, ezt az összeget egy nappal Szász Károly PSZÁF elnök megveretése után, 2003. június 17-én a Betonút Rt. illetékeseinek tudta nélkül utalták át az Állami Autópálya-kezelő Rt. számlájára. Azért kellett a Betonút milliárdjaiból pótolni az Állami Autópálya-kezelőtől korábban elsikkasztott pénzt, mert Kulcsár és segítői pontosan tudták: ha a PSZÁF a Pannonplast-ügy mélyére ás, hamar kiderül, hogy a szabálytalan részvényfelvásárlásokhoz időlegesen szabad állami pénzt is felhasználtak.

A rendőrség adatai szerint Csuka minderről tudott, de nem akadályozta meg Kulcsárt az újabb sikkasztásban, és feljelentést sem tett ellene, de még csak a bankvezetésnek sem jelezte a bróker legújabb kétes tranzakcióját.

A Népszabadság szerint a rendőrség az elkövetkező hetekben újabb gyanúsítottak kihallgatására készül az ügyben.

Rejtő és Garamszegi házi őrizetben marad

Védői indítványra a bíróság kedden megszüntette a házi őrizetét Rejtő E. Tibornak, a K&H volt vezérigazgatójának és Garamszegi Gábornak, a Betonút Rt. volt vezérigazgató-helyettesének. A döntést az ügyészség megfellebbezte és - a napilap híradása szerint - a másodfokú bíróság csütörtökön visszaállította a két gyanúsított házi őrizetét.