Géza
-11 °C
-4 °C

Gyanúsítottak lehetnek a VIP-listás ügyfelek

2003.07.31. 08:17
Elég bizonyíték gyűlhet össze a K&H Bank egyes munkatársainak meggyanúsításához is a bróker-ügyben - értesült a Magyar Hírlap rendőrségi forrásokból. Az ORFK cáfolta a napilap állítását, tájékoztatást azonban nem kíván adni.
A Szervezet Bűnözés Elleni Igazgatóság (SZBEI) nyomozói a napokban pontosították azoknak a befektetőknek a körét, akik tudhattak Kulcsár Attila jogellenes ügyleteiről, így azokból hasznot is húzhattak - írja a Magyar Hírlap. A lap információja szerint az újabb gyanúsítottak elsősorban a 177 nevet tartalmazó VIP-listáról, a kivételezett ügyfelek köréből kerülhetnek ki. A nyomozók nem zárták ki az előzetes letartóztatások lehetőségét sem. Gyanúsítottak lehetnek a brókercég anyabankjának munkatársai is, a K&H felső vezetői azonban a jelenlegi adatok alapján ártatlanok - írja a Magyar Hírlap.

Kulcsár Attila az egyedüli gyanúsított a K and H Equities Rt-nél történt milliárdos sikkasztásával kapcsolatban és nem terveznek újabb embereket gyanúsítottként kihallgatni - cáfolta a Hírlap állításait Németh Lajos, az ORFK helyettes szóvivője. Mint mondta, a rendőrség a nyomozás jelenlegi szakaszában nem kíván tájékoztatást adni a K&H Equitieszel kapcsolatos vizsgálat állásáról.

Politikusok nem érintettek

Miniszterekre, vezető politikusokra vonatkozóan nem találtak terhelő adatokat a nyomozók - írja a Hírlap.

A rendőrség azonosította azokat a személyeket is, akik több részletben hatmilliárd - feltehetően a sikkasztásból származó - forintot vettek fel. A Hírlap értesülései szerint a hatóság megpróbálja visszaszerezni a kimenekített hatmilliárdot, ezzel is csökkentve a kárösszeget, melyet a legújabb pontosítások után kilenc milliárdra tesznek.

Tanácsokat kért a maffiaellenes nyomozó

Folytatódott az eljárás Bácskai János, a maffiaellenes központ felfüggesztett vezetője ellen is. A dandártábornok elleni feljelentésben a korábbi hírekkel szemben nem volt szó arról, hogy Bácskai találkozott volna Kulcsárral.

A tábornok telefonon kért tanácsokat a brókertől, de a titkosszolgálatok rögzítette beszélgetések alapján nem kapott komolyabb ötleteket. Az ügyet ismerő szakemberek szerint bűncselekmény hiányában megszüntethetik a nyomozást Bácskai ellen - írja a Magyar Hírlap.