Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Nem a MeH-be, a Parlamentbe járhatott Kulcsár

2003.08.06. 12:58
Azonnali hatállyal visszavonták Kulcsár Attila állandó belépőjét a Miniszterelnöki Hivatalba. A kancelláriaminiszter által inditott vizsgálat kiderítette, hogy a MeH-belépő a MeH-ben nem volt érvényes, viszont a Parlamentbe és a Képviselői Irodaházba bejuthatott vele a milliárdos csalással gyanúsított bróker. Az Index információi szerint azonban a kérdéses belépő a MeH állításával szemben nem volt érvényes a Képviselőházban.
Miután a Miniszterelnöki Hivatalban két napon keresztül vizsgálták az állandó belépőket - összesen csaknem félezret - kiderült: Kulcsár Attila, a milliárdos csalással gyanúsított bróker belépési engedélye önmagában csupán a Parlament és a Képviselői Irodaház helyiségeibe való látogatásra volt elég. Mágneskártyát ugyanis nem kapott, anélkül viszont nem volt jogosult az épületbe lépni.

Az Index viszont a vizsgálat állításával szemben úgy tudja, hogy a Kulcsárnak is kiadott MeH-es belépő a Fehér Házban, vagyis a Képviselői Irodaházban nem volt érvényes, csupán az Országház épületébe lehetett bemenni vele.

A MeH közigazgatási államtitkára azonnali hatállyal visszavonta Kulcsár Attila belépőjét is. A Magyar Nemzet szerint a MeH-nek a Parlamentben is található intézménye, például a kormányfő és kabinetfőnökének dolgozószobája. Az Index információi szerint ott volt a korábban a tárcától távozó és a belépők kiadásáért felelős államtitkár, Kodela László irodája. Sajtóinformációk szerint egyébkén Kodela is Kulcsár Attila kiemelt ügyfelei között volt.