Salamon
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Kunmadaras ragaszkodik repteréhez

2002.02.17. 12:22
Varga Mihály pénzügyminiszter, a térség országgyűlési képviselője egyetértett a kunmadarasi önkormányzattal abban, hogy a testület ismételje meg korábbi kérését az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. felé az ottani volt szovjet katonai repülőtér tulajdoni helyzetének rendezéséért. Az időközben megfogyatkozó éhségsztrájkolók helyét más helyi lakosok vették át.
Varga Mihály pénzügyminiszter a térség országgyűlési képviselője egyetértett a kunmadarasi önkormányzattal abban, hogy a testület ismételje meg korábbi kérését az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. felé az ottani volt szovjet katonai repülőtér tulajdoni helyzetének rendezéséért - közölte Márki Sándor polgármester a politikussal folytatott szombati esti beszélgetésről vasárnap. Hozzátette: a kérés lényege, hogy az ÁPV Rt. a Miniszterelnöki Hivatal számára készítsen kormánydöntéshez alkalmas, írásos előterjesztést a volt hadi objektum térítésmentes önkormányzati tulajdonba adásáról.

Varga Mihály a testület akaratának kinyilvánítását "tiszta beszédnek" nevezte - mondta a polgármester. Márki Sándor elmondta azt is, hogy az előzetes bejelentés nélkül őket felkereső honatya egyebek között érdeklődött az éhségsztrájk részleteiről, az akcióban résztvevők egészségi állapotáról.

A polgármester közölte: Varga Mihálynak megismételték az önkormányzat február 11-én tartott sajtótájékoztatóján elhangzottakat, miszerint az éhségsztrájkolók egyetlen politikai párttól sem kérnek, és nem is fogadnak el segítséget. - Nyomatékosítottuk azt, hogy a figyelemfelkeltési akciót váltott emberekkel mindaddig fenntartjuk, amíg az érdemi tárgyalások meg nem kezdődnek - fűzte hozzá Márki Sándor. Aláhúzta: természetesen azt is tudomásul veszik, ha a kormány úgy dönt, hogy nem kaphatja meg Kunmadaras a repülőteret.

A községházán hetedik napja éhségsztrájkolók jól vannak, közülük megkülönböztetett figyelmet fordítanak arra a három emberre, akik hétfő óta nem vettek ételt magukhoz. Márki Sándor polgármester az önkormányzat kérésére szombaton felfüggesztette az éhezést, helyére egy 21 éves fiatalember lépett.

Egy másik férfi a kórházba került 70 éves Kovács József nyugdíjas helyett szintén szombaton csatlakozott az akcióhoz.